11 Ekim 2013 Cuma 00:00
HAKSEN 4+4 LÜK ZAM ORANINI PROTESTO ETMEK İÇİN MEMURUN SÖZLEŞME MASASI NI KURACAK

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN), memur maaşlarına yapılan yüzde 4+4’lük artışları protesto etmek için “Memurun Sözleşme Masası”nı kuracak.

 

 

6-7 Haziran 2012 tarihlerinde Cumhuriyet Caddesinde kurulacak olan masada HAKSEN’in talepleri doğal hakem kurulu olarak halka sunulacak.

 

 

Bu yıl memurların tarihinde ilk defa kurulan toplu sözleşme masasının memurlar ve emekliler açısından hayal kırıklığına neden olduğunu belirten HAKSEN Ağrı Şube Başkanı Abdurrahman Duman yapılacak eylemle ilgili şunları söyledi: “Adı her ne kadar toplu sözleşme olsa da masada en son sözü yine hükümet söylemiştir.

 

 

Hakem Kurulu da bu kararları onaylamak durumunda kalmıştır.

 

 

Toplu sözleşme sürecinde yetkili sendikaların kendi aralarında bir mutabakat sağlayamaması da memur ve emeklinin aleyhine olmuştur. Kuracağımız ‘Memurun Sözleşme Masası’nda temel üç talebimizi halkın hakemliğine sunacağız.

 

 

Memur maaş artışlarının enflasyon+büyüme kadar olması, memurlara çalışırken yapılan ek ödemelerin emekli aylığı hesabında dikkate alınması ve 4/C dahil olmak üzere tüm sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi. Bizim sözleşme masamızın doğal hakem kurulu halk olacaktır.”dedi.

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.