11 Ekim 2013 Cuma 00:00
HAKSEN AĞRI ŞUBE BAŞKANI DUMAN DAN RAMAZAN MESAJI

Hak Sen Ağrı Şube Başkanı Abdurrahman Duman , Ramazan ayının bu ayda oruç tutanların adeta melekleştiği bir ay olduğunu söyledi.


Ağrılıların Ramazan ayını tebrik eden Hak Sen Ağrı Şube Başkanı Abdurrahman Duman yayınladığı mesajda Ramazan ayının tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi.

Ramazan ayına halkın "on bir ayın sultanı" adını verdiğini söyleyen Duman, şunları kaydetti; "Aslında Allah ve Peygamber (s.a.v.) çok önem verdikleri ve yücelttikleri için bu ay diğer 11 aydan kıymetli olmuştur.

Yüce Allah Kur'an-ı Keriminde 'sizden Ramazana ulaşan oruç tutsun' buyurmuştur. Bir başka ayette de 'ah bir bilseniz oruç tutmakta sizler için ne kadar hayır (fayda)lar vardır' buyurarak oruç ibadetinin insanlara çok şey kazandıracağını haber vermiştir.

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) bu ayı şu müjdeli sözleriyle tanıtmaktadır 'Allah'ın ümmetime beş ihsanı vardır ki, önceki ümmetlere verilmemiştir, Ramazan'ın ilk gecesi Allah, oruçlu kullarına rahmet nazarıyla bakar. Oruç tutanların ağız kokusu, Allah katında misk kokusundan daha kıymetlidir. Ramazan boyu melekler, oruçlu müminlerin günahlarının affı için dua ederler. Allah, oruçlular için, Cenneti Ala'ya hazır olmasını emreder.

Ramazan ayı boyunca ibadet eden kullarını, son gece ilahi affa kavuşturur.' Ramazan ayını biraz daha tanıyabilmek için, Peygamber Efendimizin mübarek sözlerinden bir kaçını daha aktarmak istiyorum.

'Eğer ümmetim, Ramazan ayındaki sevapları ve diğer faydaları bilseydi, bütün senenin Ramazan olmasını isterdi' hadisi, bu ayı ve orucu biraz daha anlamak için çaba göstermeye sevk etmektedir. 'Bu ayda bir iyilik yapan, diğer aylarda bir farzı yerine getirmiş gibi olur. Bu ayda bir farzı yerine getiren, diğer aylarda 70 farzı eda etmiş gibi olur.

Ramazan, sabır ayıdır, sabrın karşılığı ise cennettir.' 'Bu ay, oruç tutanların geçmiş günahlarının bağışlandığı, cennet kapılarının açıldığı, cehennem kapılarının kapandığı ve şeytanların da zincire vurulduğu bir aydır.' 'Ramazanın evveli Rahmet, ortası mağfiret ve sonu da günahlardan azad olmaktır.' 'Her kim inanarak ve sevabını da ümit ederek Ramazan orucunu tutarsa, onun geçmiş günahları bağışlanır.'

İşte Ramazan insana pek çok iyilik, güzellik ve sevap kazandıran, günahlardan da arındıran önemli zaman dilimidir. Bu ayda diğer ibadetler ve iyilikler artar, her yeri manevi bir atmosfer kaplar.

İnsanlar daha merhametli, cömert ve hayırsever olurlar. Fakirler, yetimler ve engelli kardeşlerimiz gözetilir. Böylece Ramazan sosyal faaliyetlerin de artmasına vesile olur. Ramazanı tekrar özetleyerek bu yazımızı tamamlamak istiyorum. Ramazan, oruç ayıdır.

Vahyin ve Peygamberliğin başladığı aydır. İbadetlerin ve iyiliklerin bolca yapıldığı aydır. Sevapların çokça verildiği, dua ve tövbelerin kabul edildiği, günahların da bağışlandığı aydır.

Güzel alışkanlıkların kazanıldığı, kötü alışkanlıkların da terk edildiği, kısaca oruç tutanların adeta melekleştiği bir aydır. İdrak edeceğimiz Ramazanı Şerif'in ilimize, ülkemize ve tüm dünyaya barış, huzur ve esenlik getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Bütün ibadetlerimizin ve dualarımızın kabul olması dileğiyle, hepinizi Allaha emanet ediyorum."

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.