11 Ekim 2013 Cuma 00:00
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ FATİH BAŞAK IN YILSONU MESAJI

AYNI HEYECANI YAŞAMAK

Bir eğitim-öğretim yılını daha geride bırakıyoruz. Öğrencilerimiz, Öğretmenlerimiz ve velilerimiz için yorucu ve yoğun geçen bir senenin ardından heyecanla beklenen karne gününde sizlerle aynı heyecanı paylaşıyorum. Sevgili Öğrencilerimiz, Değerli Öğretmenlerimiz ve Saygıdeğer Velilerimiz,

 

Sevgili Öğrenciler,


Başarıya insan çabalayarak ulaşır. Çalışmanın, öğrenmenin zevkine varmış insan için başarmak, sonuçtan başka bir şey değildir. Başarı için yapılacak şey bellidir; Öğrenme merakı taşımak, azimli olmak, planlı olmak..! Bir yıllık emeğinizin karşılığını alacağız bu günde, sizlerin başarıları bizler için, geleceğimiz için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağıdır. Bizim size olan inancımız çok büyük. Siz isterseniz her şeyin en güzelini yaparsınız. Büyük bir azim ve kararlılıkla tamamladığımız bu eğitim-öğretim yılının sonu, hayatınızın yeni bir merhalesinin de ilk adımı aslında. Sizden, her doğan günü fırsat bilerek verimli, güzel bir tatil dönemi geçirmenizi ve yeni eğitim-öğretim yılında enerji ve umut dolu bir başlangıç yapmanızı bekliyoruz.

Bazılarınızın karnesinde sizleri üzen notlar olabilir. Ama bunları düzenli ve planlı bir çalışmayla telafi edeceğinize inanıyorum. Başarılı olanlarınızı ise gönülden kutluyor, hepinizin sevgiyle gözlerinizden öpüyorum. Tatilinizi dinlenerek, kitap okuyarak, seyahat ederek, yeni yerler, yeni insanlar tanıyarak, eğlenerek, spor yaparak ve ilgi alanlarınıza göre araştırmalar yaparak, bugünden daha sosyal, daha kültürlü ve daha birikimli olmanızı diliyorum. Hepinize iyi ve huzur dolu tatiller diliyorum.

 

Değerli Öğretmenler,


Sizler insanın eğitimine, insanın içine, aklına, kalbine, ruhuna yöneldiniz; geleceğimizi kuracak çocuklarımızla gençlerimizle ilgilenmekten yorulmadınız. Tekdüzeliğe düşmemek için, onların içlerindeki güzelliği ortaya çıkarmak için elinizden geleni yaptınız. Onları içinde yaşadıkları modern dünya hakkında bilgilendirmek için çalıştınız.

 


Tüm kavganız bilgi toplumunu oluşturacak güçlü bireyleri yetiştirmekti. Bu toplumu kuracak olan fedakârlık duvarında bir tuğla olabilmek için kendinizi feda ediyorsunuz. Düşünen, sorgulayan eleştiren nesil için görevinizi bir eğitim-öğretim yılında daha tamamladınız. Acı- tatlı birçok olay yaşadınız ve bir eğitim-öğretim yılının daha sonuna geldiniz. Şimdi bunun belki biraz da buruk sevinci içindesiniz.

 

Sizlerin çabaları çok kıymetli, değerlidir, fedakâr öğretmen arkadaşlarım. Sizler için bir senenin bitmesi ister istemez içinizde "yıllar geçiyor" hissini de uyandırıyor, farkındayım. Fakat çok iyi biliyorsunuz ki yıllar geçmiyor; birikiyor! Zaman zaman çeşitli olumsuzluklarla karşılaşsanız da güzel şeyler yapma azmini bırakmadınız. Bu ülke, bu çocuklar, bu gençler israf edilemez, buna hakkımız yok diye elinizden geleni yaptığınız için sizlere minnettarız! Bir çocuğumuzu dahi feda edemeyeceğimizi en iyi sizler biliyorsunuz.

 

Onlara sahip oldukları potansiyellerini gerçekleştirmelerini sağlayacak en büyük destekçileri sizlersiniz. Mustafa Kemal Atatürk`ün "Öğretmenler! Gelecek nesil sizin eseriniz olacaktır." sözünü her anınızı tazeleyici ilke bilerek yaşayan sizlere çok güvenmekteyiz. Bu duygularla siz değerli Öğretmenlerimize emeklerinizden dolayı çok teşekkür ederim.

 

Saygıdeğer Veliler,


Çocuklarınız üzerinde ne kadar büyük emeklerinizin olduğunu hepimiz biliyoruz. Sizler de bu eğitim öğretim yılında çocuklarınızın her zaman ve her koşulda yanında oldunuz. En büyük hayallerinizden biri çocuğunuzun iyi bir eğitim alarak geleceğe yönelik doğru adımlar

atmasını sağlamaktı. Bugün 2011-2012 eğitim-öğretim yılının sonuna geldik ve çocuklarımız karne heyecanı yaşıyorlar.

 

Çocuklarınız ellerinden gelen bütün gayreti göstererek yeteneklerive gayretleri kadar başarılı oldular. Onların karnedeki notları elbette ki önemlidir. Ama asil önemli olan her koşulda çocuklarımıza duyduğumuz güveni ve desteği sürdürmektir. Çocuklarımızın karnelerindeki istenmeyen notların telafisi her zaman mümkündür.

 

Onlara doğru rehberlik yapıp yanlarında olduğumuzu hissettirdiğimizde, çocuklarımız da çalışmaları ve yetenekleri doğrultusunda hayallerini gerçekleştirip toplumdaki yerlerini alacaklardır. Bilgiye ulaşmanın kolaylaştığı günümüzde, bilgiyi kullanma ve bilgiyi üretme yolunda çocuklarımıza rehberlik etmemiz gerekir.

 

Sizlerin bu kutlu görevde hep yanımızda olacağınız inancıyla bu tatil döneminde çocuklarınızla birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler dilerim. Sevgili Öğrencilerimizi, Değerli Öğretmenlerimizi ve Saygıdeğer Velilerimizi kutluyor, iyi bir tatil geçirmenizi dileklerimle, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.