11 Ekim 2013 Cuma 00:00
İmamı Gözünden Vurmuşlar

 

 

Ağrı Doğubayazıt'ın Yaygınyurt Köyü'nde alçakça katledilen imam Mehmet Uzun'un sol gözünün görmediği, sağlam olan diğer gözü ile ağzına kurşun sıkılarak şehit edildiği öğrenildi.

 

Akit'e konuşan Diyanet-Sen Ağrı Şube Başkanı Abubekir Yalvaç, “Hocamızın ağzı var dili yoktu. Bir gözü görmüyordu. Kimse ile husumeti yoktu, siyasi olaylara da hiç girmezdi. Herkes hocamızdan memnundu. Ağzından ve gözünden vurarak şehit etmişler” dedi.

 

 

Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesi Yaygınyurt Köyü Camii imamı Konyalı Mehmet Uzun, teröristlerce gözünden ve ağzından vurularak şehit edilmiş.

Evli ve 3 çocuk babası olan İmam Mehmet Uzun'un görme engelli olduğu ortaya çıktı. Sol gözü görmeyen Uzun'un sağlam olan diğer gözü ile ağzına kurşun sıkılarak şehit edildiği öğrenildi.
Akit'e konuşan Diyanet-Sen Ağrı Şube Başkanı Abubekir Yalvaç, köylülerin yüzde 90'ının hocayı PKK'lıların vurduğunu söylediklerini belirterek, “Hocamızın sol gözü zaten görmüyordu. Kendi halinde biriydi. Ağzından ve gözünden vurarak şehit etmişler” dedi.

GÖREN GÖZÜNDEN VURMUŞLAR

Yaygınyurt Köyü'nde imamlık yapan 37 yaşındaki görme engelli Mehmet Uzun, Pazar akşamı saat 22.30 sularında eşinin gözü önünde PKK'lı olduğu iddia edilen bir grup tarafından dışarı çağrılarak, kafasına sıkılan iki kurşunla katledilmişti. İmam Uzun'u vuran kişiler kaçarken, geniş çaplı soruşturma devam ediyor.

Akit'e konuşan Diyanet-Sen Ağrı Şube Başkanı Abubekir Yalvaç, imam Uzun'u yakından tanıdığını belirterek, “Hocamızın ağzı var dili yoktu. Bir gözü görmüyordu. Kimse ile husumeti yoktu, siyasi olaylara da hiç girmezdi. Herkes hocamızdan memnundu. Köylülerin çoğu yaz mevsimi olduğu için yaylara çıkmıştı ve köyde çok az insan kalmıştı. Pazar gecesi evde otururken bir grup tarafından dışarı çağırılıp köyün yüz metre dışında ağzına ve gözüne kurşun sıkılarak öldürüldü” dedi.

“DAHA ÖNCE İKİ İMAM DAHA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ”

Doğubayazıt'ta terör örgütü PKK'nın yoğun bir şekilde faaliyetlerini sürdürdüğünü dile getiren Yalvaç, “Daha önce Doğubayazıt'ta Ahmet Can ve Yusuf Karaduman adında iki imamımız öldürülmüştü. Birinin PKK'lılarca öldürüldüğü ortaya çıkmış, diğeri ise faili meçhul kişilerce şehit edilmişti. Kaymakamlıkça resmi bir açıklama olamamasına rağmen yetkililer imam Mehmet Uzun'un da PKK'lılarca öldürülmüş olabileceğini belirtiyorlar” dedi.
Şehit imam Mehmet Uzun'un naaşı dün Konya'nın Çumra ilçesine bağlı Apa beldesinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi.

PKK İMAMLARI HEDEF ALIYOR

İmam Aziz Tan da, Hakkari'de 23 Ağustos 2010'da sabah ezanını okumak üzere görev yaptığı Hacı Sait Camii'ne giderken silahlı saldırıda öldürülmüştü. Hakkari'de şehit edilen imam Aziz Tan'ın öldürülmesi emrinin PKK terör örgütü tarafından verildiği daha sonra ortaya çıkmıştı.

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.