11 Ekim 2013 Cuma 00:00
İRAN HEYETİ

Maku Fermandarı Hamid Ahmedyan başkanlığındaki İran İslam Cumhuriyeti heyeti Ağrı'ya geldi.

 

Ağrı, Erzurum, Kars ve Iğdır illerini kapsayan gezi programı için Türkiye'ye gelen İran heyetinin ilk durağı Doğubeyazıt ilçesi oldu.

 

Vali Yardımcısı Ercan Ateş tarafından Gürbulak Sınır kapısında karşılanan heyet Doğubeyazıt ilçesinde İshakpaşa Sarayı ve Ahmed-i Hani Türbesi ziyaretinden sonra Ağrı'ya geçti.

 

Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, Vali Yardımcısı Murat Güven ve İl Emniyet Müdürü Halil Karataş tarafından Polisevi'nde karşılanan heyet Vali Yerlikaya'nın onurlarına verdiği yemeğe katıldı.

 

Yemeğe Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, Ağrı Milletvekilleri Mehmet Kerim Yıldız, Fatma Salman Kotan, Belediye Başkanı Hasan Arslan, İ.Ç. Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Vali Yardımcıları Murat Güven, Ercan Ateş, İl Emniyet Müdürü Halil Karataş, Ak Parti İl Başkan Vekili Sait Aktaş, Maku Fermandarı Hamid Ahmedyan ve iran heyetinin diğer yetkilileri katıldı.

 

Yemekte konuşan Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, komşu ve kardeş ülke İran İslam Cumhuriyeti'nin heyetini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

 

Ziyaretin resmi bir temas olmadığını belirten Vali Yerlikaya, "misafirlerimiz Ağrı, Erzurum, Kars ve Iğdır illerimizi ziyaret edecekler.

 

İlk durakları ilimiz. Bundan sonraki gezilerinde Vali Yardımcımız Ercan Ateş ve Mütercimimiz Muhsin Lortoğlu eşlik edecekler. Kazasız belasız ve keyif alacakları bir gezi olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle önümüzdeki hafta başlayacak mübarek ramazan ayını ve bayramlarını kutluyorum" diye konuştu.

 

Türkiye ile manevi bağlarının olduğunu kaydeden Maku Fermandarı Hamid Ahmedyan ise, çok güzel bir misafirperverlikle ağırlandıklarını belirtti. Ahmedyan, "sınır ili olmamız nedeniyle sürekli Ağrı'ya geliyoruz.

 

Dolayısıyla Sayın Valimizle yakın bir ilişkimiz oldu. Başarılı ve samimi bir kişiliğe sahip. Kendisini tanımaktan, Ağrı'da olmaktan büyük onur duyuyoruz. Sayın vekillerimizin de yemekte olmaları bizi ayrıca sevindirmiştir" ifadelerini kullandı.

 

Yemek sonrasında heyetler arasında karşılıklı hediye takdim edilirken, İran heyeti İ.Ç. Üniversitesi'ni ziyaret ettikten sonra Erzurum İline geçti.


 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.