11 Ekim 2013 Cuma 00:00
İRAN HEYETİNDEN AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİNE ZİYARET

İran İslam Cumhuriyeti'den bir heyet Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesini Ziyaret Etti. Maku Fermandarı Hamid Ahmedyan başkanlığındaki İran heyeti, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. İrfan ASLAN’ı makamında ziyaret etti.

 

İran heyetinin üniversiteyi ziyaretlerinden dolayı memnun olduklarını belirten İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan ASLAN, bilimde ileriye yönelik atılacak her adımda iş birliğine her zaman önem verdiklerini ifade etti.

 

Bölgede kendi kendimizi yetiştirecek bir birlikteliğin oluşmasına her zaman katkıda bulunacaklarını aktaran Rektör ASLAN, İbrahim Çeçen Üniversitesi hakkında kısa bilgiler verdikten sonra konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Öncelikle ziyaretinizden dolayı memnuniyetimi bildirir hepine çok teşekkür ederim.  Hepiniz hoş geldiniz. Biz üniversite olarak Tebriz üniversitesi, Tahran üniversitesi ile zaten bir işbirliği içerisindeyiz. Birlikte anlaşmamızda var. Hocalarımız gidip geliyor.

 

Onların hocaları da gidip geliyor. Şimdi bizim hedefimiz şu, yıllarca gerek Türkiye de gerek İran,  Azerbaycan, Uzakdoğu, Ortadoğu ülkeleri,  Amerika Birleşik Devletlerine, İngiltere ye, Avrupa ülkelerine doktora, master için öğrenciler gönderiyor. Globalleşmiş bir dünyada Amerika’daki teknolojiler Avrupa’daki teknolojiler, Türkiye’de var. Bir kısmı İranda var. Biz artık güçlerimiz birleştirmek istiyoruz. İranlı öğrenciler Amerika’ya gitmesin. Türkiye’ye gelsin.

 

Türkiye’deki örencilerde Amerika’ya gitmesin. İranın öğrencileri Türkiye’ye gelsin Türkiye’den öğrencilerde İran’a gitsin.  Bu şekil doktora, master yapsın. Biz bu çevrede kendi kendimizi yetiştirelim. Bunun içinde biz, çok donanımlı bir laboratuvar kurduk. Bölgeye hitap edecek bir laboratuvar.

 

Her türlü bilimsel çalışmalar yapılabilecek. Petrol analizinden asfalt analizine kadar. Gıda analizinden su analizine kadar her türlü analizin yapıldığı bir laboratuvar. Bu laboratuvarımızda ülkenizden gönderilecek değişik analizler yapılabilir. Master ve doktora öğrencileriniz gelip bu laboratuvarda çalışma yapabilirler. Ben tekrar hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.   

 

Bilim noktasında ikili ilişkilere çok önem verdiklerini belirten Maku Fermandarı Hamid AHMEDYAN, bu anlamda Sayın Rektörümüz İrfan Bey’inde katkılarıyla üniversite ile karşılıklı işbirliği içerisinde olmak istediklerini söyledi. Maku Fermandarı Hamid AHMEDYAN, “Karşılıklı iş birliği içerisinde olmalıyız. Evet bizim iddiamız bilimde dünyada ilerlemek. Bunun iddiası içerisindeyiz.

 

Ve bunu karşılıklı ilişkiler içerisinde gerek akademisyen olsun gerekse öğrenci noktasında olsun güzel bir birliktelik içerisinde yürütmeliyiz. Bu anlamada Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Bölgede önemli bir konumda. Üniversiteyi gezip incelediğimiz kadarıyla bu konumunu koruyacak ve daha da ilerletecek güzel bir alt yapıya sahip. Ziyaretimizde hem akademik personel tarafından hem idari personelden oluşan bir ekiple geldik. Daha verimli olacağını düşündük. 

 

Biz bu ziyaretten dolayı çok memnunuz. Çok güzel bir üniversite gördük. Hatta bize örnek teşkil edecek bir üniversite. Sayın Rektörümüzü bu çalışmalarından dolayı kutluyor, bizleri ağırladığı için çok teşekkür ediyorum. Umarım bu ziyaret vesilesi ile güzel bir ilişki içerisinde birlikteliğimiz devam eder.” dedi. 

 


Rektör Prof. DR. İrfan ASLAN ile birlikte kampüsü gezen İran Heyeti kampüsteki gelişime hayran kaldıklarını ve 3 yıl gibi kısa sürede böylesine bir kampüsün oluştuğuna inanamadıklarını belirttiler.

 


Ziyarette Prof. Dr. İrfan ASLAN, Maku Fermandarı Hamid AHMEDYAN’a ziyaret anısına plaket takdim ederken beraberindeki heyete’de çeşitli hediyeler verdi.


 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.