11 Ekim 2013 Cuma 00:00
İŞ BANKASI NIN 81 İLDE 81 ORMAN PROJESİ KAPSAMINDA AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİNDE FİDAN DİKİM TÖRENİ DÜZENLENDİ

Türkiye İş Bankası tarafından 2008 yılında başlatılan Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile TEMA Vakfı işbirliğinde yürüttüğü  ’81 İlde 81 Orman” projesinin 69’ uncu ormanı Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde Kuruldu. Törenden önce Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan ASLAN tarafından İş Bankası Genel Müdürü Ersin ÖZİNCE onuruna yemek verildi.  İş Bankası  Ağrı Orman için düzenlenen törene Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan ASLAN, Ağrı Valisi Ali YERLİKAYA, İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin ÖZİNCE, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Hanifi AVCI, Ağrı İl Özel İdare Genel Sekreteri Cesim GÖKÇE, Yerel Yöneticiler, Gönüllüler  ve Öğrenciler Katıldı.

 

 "81 İlde 81 Orman" projesi kapsamında Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan ASLANIN’da  katıldığı törenle, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Kampüs yerleşkesinde bulunan 20 hektarlık orman alanına 9 bin adet değişik türlerde ağaç fidanı dikildi. 


 

Törende bir konuşma yapan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan ASLAN üniversitemizin ağaçlandırma konusunda çok ciddi mesafeler kat ettiğin belirtti. Rektör ASLAN, çiçeği burnunda olan üniversitenin 3 yıl önce temellerini attığını kampüs yerleşkesinde tam 40 bininin üzerinde ağaç olduğunu söyledi.

 

Rektör ASLAN Konuşmasını şöyle sürdürdü; “ bu yerleşkenin oluşmasında her zaman yanımızda olan ve desteğini esirgemeyen değerli iş adamı eğitim sevdalısı sayın İbrahim ÇEÇEN bey’e yürekten teşekkür ediyorum. Sizleri görmekten çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Aslında 3 yıl önce burayı aldığımızda temel attığımızda sadece kuru otların, kumların ve çakılların olduğu alandı burası. 

 

Özellikle bizim burada yeşillendirme ağaçlandırma çalışmalarımızda desteğini esirgemeyen, Orman ve Su İşleri Bakanlı Müdürlüğümüze,  Ağrı da temsilcisi olan İl Müdürlüğümüze, Ağrı Valimize ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.

 

Hep birlikte elele bu kampüsün yeşillenmesi ağaçlanması konusunda ciddi mesafe kat ettik. Şimdi Ağrı Türkiye de ormanlık alan olarak binde 5’i kadar olan bir bölge.  Burada biz üniversite olarak, Ağrı’da farklı bir vaha,  Ağrıda yaşayan insanlara Ağrıda da ağacın meyvenin çeşit çeşit farklılık olabileceğinin farkındalığını oluşturmaya çalıştık.

 

Çok şükür bunu nispeten başardık.  3 yıl önce bu kampüsün temlerini attığımızda bu alanda iş bankası gibi değerli kuruluşların yardımıyla Ağrı Valimizin ve Belediye Başkanımızın yardımıyla, diğer kurumların yardımıyla üniversitemizde 40 binin üzerinde ağaç dikmeyi başardık. 

 

Belli bir zaman sonra çocuklarımız büyüdüğünde buralarda koca koca ağaçların olduğunu kuşların cıvıl cıvıl öttüğünü görecek. İnsanların gelip  piknik yaptığı, gezdiği, dinlendiği rahat ettiği bir ortamlar olacaktır.

 

Bu vesile ile aynı hız ve azimle çeşitli kurum ve kuruluşların yardımı özellikle Orman ve Su İşleri Genel Müdürlüğümüzden ağaçlandırmanın hız kesmeden devam etmesini istirham ediyorum.” Dedi.

 

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin ÖZİNCE, törende yaptığı konuşmada, Türkiye İş Bankası ağaçlandırma projesinin, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile TEMA Vakfı işbirliğinde Aralık 2008'de başladığını söyledi.

 

Türkiye'nin en büyük kurumsal ağaçlandırma projelerinden biri olan "81 İlde 81 Orman" projesi kapsamında Ağrı’da "İş Bankası Ormanı" oluşturduklarını anlatan ÖZİNCE, şöyle konuştu: "Ormanlarımızı korursak, toprağımızı, havamızı, suyumuzu, bitkilerimizi, hayvanlarımızı ve kendimizi korumuş olacağız.

 

Topraklarımızın üçte ikisi su ve rüzgar erozyonunun etkisi altındadır. Yani meyve sebze yetiştirebilmek için, hayvanlarımızı otlatabilmek için bize gereken değerli toprağımız Yağan yağmurlarla birlikte akarsulara karışıyor ve akıp gidiyor.

 

Kaybettiğimiz topraklar yüzünden tarım da hayvancılık da zorlaşıyor. Hepimizin ortak geleceği için yapacağımız en iyi şeylerden biri fidan dikmektir. Bugüne kadar 68 ilde 22 farklı türde, 1 milyon 750 binden fazla fidanın bakımı da 5 yıl boyunca sürdürülecek ve kuruyan fidanların yerine yenileri dikilecek.

 

69’ uncu ormanımızı’da Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Kampüsünde yaptık. Bu vesile ile Ağrı ilimizde de iş bankası olarak bir ormanlık alan kurduk. Bundan dolayı büyük bir mutluluk içerisindeyim.” Dedi.

 

 

Ağrı Valisi Ali YERLİKAYA ise Ağaçlandırma noktasında son 6 yılda çok ciddi çalışmaların olduğunu söyledi.

Bu yıl 398 hektar alanın ağaçlandırılıyor olduğu ve bugün bakanımızı verdiği talimat ile 2 bin hektar alanın daha buna eklendiğini  belirten YERLİKAYA şu ifadeleri kullandı; “ bakanlığımız, genel müdürümüz bölge müdürümüz, il müdürümüz burada bulunan bütün kamu kurum ve kuruluşlar sivil toplum kuruluşları ülke genelindeki sivil toplum kuruluşları  Ağrıdaki  ağaçlandırmaya büyük önem veriyorlar.

Bugün burada Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Kampüsün de Ağrımıza kazandırılan ormanlık alanda başta rektörümüz  kıymetli dostum İrfan Bey’e olmak üzere  emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” Dedi.



Tören,  Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi tarafından günün anısına hazırlanan plaketlerin İŞ Bankası Genel Müdürü Ersin ÖZİNCE ve Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Hanifi AVCI’ya,  Ağrı Valisi Ali YERLİKAYA ve Rektör Prof. Dr. İrfan ASLAN Tarafından verilmesinin ardından ağaç dikimine geçilerek son buldu.


Son Güncelleme: 31.03.2022 15:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.