11 Ekim 2013 Cuma 00:00
KAĞIZMAN CADDESİ YIKIMI BAŞLADI

 

Yeni Van Caddesi ve Kağızman Caddesinde Mutlu Son...

 

 

Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan yarım asırdır çözüm bekleyene Yeni Van Caddesi ile Kağızman Caddesinin kamulaştırılmasının ardından yapımı için yıkım çalışmasını başlattı.

 

 

Ağrı Belediye Başkanımız Hasan Arslan'ın AK Parti İl Başkanlığı yaptığı dönemde Samsun İl Başkanı olan Eski Bayındırlık Bakanı Mustafa Demir ile yaptığı girişimler sonunda Yeni Van Caddesi ile Kağızman Caddesinin kamulaştırılması gündeme alınmıştı. Ardından Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Bakanlar Kurulundan kamulaştırma kararı alınarak 50 yıllık çözülemeyen kamulaştırma problemi çözüldü.

 

 

Bu Caddelerin kamulaştırma bedellerinin ödenmesinin ardından caddenin yıkım ve yapım ihaleleri yapıldı. Belediye Başkanı Hasan Arslan, Mutlu sona ulaşan kamulaştırma sonunda yıkım çalışmasını Belediye Fen İşleri ekibi ile Kağızman Caddesinde yerinde başlattı.

 

 

Belediye Başkanımız Hasan Arslan başlattığı yıkım çalışması öncesinde yaptığı açıklamada "2009 Yılında Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar yürütmüş olduğumuz Kağızman ve Yeni Van caddesini genişletme çalışmaları bugün Allahın izniyle Meyvesini vermiş ve caddenin genişletme çalışmalarına başlanmıştır. Geçmiş Belediye Başkanlarımızın da hayalini süsleyen bu caddelerimizin genişletme çalışması rabbimin izniyle bizlere nasip oldu.

Karayolları ve Ağrı Belediyesi arasında yapılan bir protokolle buradaki esnaflarımızın parası ödendi ve bugün yıkım çalışmalarına start verdik.

 

 

Bugün 50 yıldır çözüm bekleyen  bir işinde mutlu başlangıcını yaptık. 50 yıldır çözülemeyen kamulaştırma iş bizim AK Parti İktidarı ve Belediye başkanlığı döneminde çözüme kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz, Bu caddelerin kamulaştırılmasında emeği geçen Başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlarımız, Milletvekillerimiz ile her kese teşekkür ederim dedi.

 

 

Arslan, Yine Allah'ın izniyle bugün başlattığımız cadde genişletme ve yıkımlar sonrasında bu caddemizin peyzaj çalışmaları ve asfaltıyla birlikte ilimiz Ağrının en güzel bulvarlarından birine daha kavuşturmuş olacağız.

 

 

Bildiğiniz gibi şu anda asfalt çalışmalarımız Erzurum caddesinde devam etmekte bu ve

benzeri çalışmalarla Ağrıyı bir marka şehir haline getirmeyi hedefliyoruz yeter ki halkımız bizlerden desteğini esirgemesin açıklamalarında bulunduktan sonra edilen dualar ve kesilen kurban sonrasında ilk kepçe vurularak yıkım çalışması başlatıldı.

 

Yıkım Çalışmasına ilk olarak Kağızman caddesinde Eski Vergi dairesinin yıkımı ile başlandı.

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.