11 Ekim 2013 Cuma 00:00
KALKINMA BAKANI CEVDET YILMAZ AĞRIDA

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Ağrı’ya geldi. 

 

Tarifeli uçakla Ağrı’ya gelen Bakan Yımaz’ı Ağrı Havalimanında Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, AK Parti Ağrı Milletvekilleri ve çok sayıda bürokrat ve vatandaş karşıladı. Ziyaretine Ağrı Valiliği’ni ziyaret ederek, başlayan Bakan Cevdet Yılmaz, Vali Ali Yerlikaya’dan brifing aldı.

 

Ramazan ayında Ağrılılarla birlikte olmak istediğini ifade eden Bakan Yılmaz, “Bütün bu değerleriyle biz Ağrı'yı daha kalkınmış, daha ileri görmek istiyoruz. Hükümet olarak geçmişten bugüne çok önemli yatırımlar yaptık. Yol, hastane, okul, üniversite, havaalanı gibi çok çeşitli çalışmalar yaptık.

 

Ama her geçen gün ileri gitmek istiyoruz. Toplam yatırımlara baktığımızda, 130 milyona yakın yıllık ödenek sadece kamu yatırımları için Ağrı'ya tahsis ettik. Tabii bir taraftan da yeni bir takım programlar, kalkınma ajansı eskiden yoktu.

 

Bu dönemde bu bunu oluşturduk” dedi. Kalkınma ajanları için bu seneyi ''kalkınma yılı'' ilan ettiğini anlatan Yılmaz, ''Kaliteyi arttırmak istiyorsak, rekabeti arttırmamız lazım. Garanti kaynak gördüğü zaman insanlar, kaliteyi arttıramaz. Biraz yarışacak insanımız, biraz 'daha çok proje üreteyim' diyecek'' diye konuştu.

 

 Ağrı’da bir kadının şiddete uğramasını da değerlendiren Bakan Cevdet Yılmaz, “Ben de Ağrı'da yaşanan üzücü hadiseye biraz değinmek istiyorum. Melek Karaslan kardeşimiz Ağrı'da şiddet görmesi sonucu, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yetkililerimiz, bakanlığımız hemen ilgilendiler, kısa sürede Ankara'ya götürülmüştü.

 

Orada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bu bir tek insanın canı belki, ama çok önemli bir hadise. Bir insan haksız bir yere ölmesi bütün insanlığın ölmesi gibidir.

 

Bir insana hayat vermekte, bütün insanlara hayat vermek demektir. Maalesef bu da aile içi bir hadise, kadına dönük bir şiddet hadisesi. Daha evrensel olarak baktığımızda güçlünün güçsüzü, güçsüz gördüğünü ezmesi diyelim. Ahlaktan kopuk bir şekilde, maneviyattan kopuk bir şekilde... Bunun bir örneğini böyle görebiliriz. Bir daha böyle bir hadise yaşamak, böyle bir acı görmek istemiyoruz.

 

Bundan dolayı bu yöreye genelleme yapılmasını ben doğru bulmam, dünyanın her yerinde bu tür acı hadiseler oluyor. Burada hukukun işlemesi ve suçluların tespit edilip, cezasını çekmesi lazım. Bu tür hadiselerden de bazı dersler de çıkarmak lazım. Ben tekrar Allah'tan rahmet diliyorum'' diye konuştu.

 

Bakan Yılmaz, Valilik ziyaretinin ardından Ağrı Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Hasan Arslan’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Kendisine verilen hediyeleri kabul eden Bakan Yılmaz, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Yılmaz, iftar yemeğini Ağrı protokolü ile birlikte yedi.

 

Geceyi Ağrı’da geçirecek olan Bakan Cevdet Yılmaz, ziyaretlerini Patnos ilçesinde devam ettirecek.

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.