11 Ekim 2013 Cuma 00:00
KORSAN TAKSİYE BİNEN YANDI

TBMM İçişleri alt komisyonu, korsan taksiciliğe ilişkin düzenlemeler içeren teklifi kabul etti. Buna göre korsan taksiye bin 950 lira, bu araçlara binenlere ise 216 lira para cezası verilecek.

 

TBMM- AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün imzasını taşıyan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifine göre, havacılık sektöründe grev ve lokavt yapılamayacak.



Karayolu üzeri park yerindeki araçlar için park ücreti, yetki ve sorumluluk alanına göre park yerini tespite yetkili idarece veya bu idare tarafından işletme izni verilen gerçek ve tüzel kişilerce alınabilecek. Bunlar dışında hiçbir gerçek ve tüzel kişi, herhangi bir şekilde park ücreti alamayacak.



Teklifte, park ücreti alınmasında büyükşehir belediyelerinde, büyükşehirin mi yoksa ilçe belediyesinin mi yetkili olacağı konusundaki karmaşıklığı gidermek amacıyla düzenleme yapıldı. Buna göre, Büyükşehirlerde yetkili idareler büyükşehir belediyeleri olacak.



Bu hükme aykırı olarak park ücreti alan veya almaya teşebbüs edenlere verilecek 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası, 6 aydan 2 yıla kadar indirildi. Adli para cezası ise 5 bin güne kadar uygulanacak.


Trafikten men edilen veya çeşitli nedenlerle muhafaza altına alınan araçların, çektirilmesi ya da kaldırılıp götürülmesi ile bu araçların koyulacağı yerler ve bu işlemlerin ücretlerine ilişkin usul ve esaslar yönetmelikte belirtilecek.


Alt komisyonda, “korsan taksilere” uygulanan hapis cezaları da yeniden belirlendi.



Buna göre, ilgili belediyeden izin veya ruhsat almaksızın, belediye sınırları içinde ticari amaçla yolcu taşıyan kişiye ve araç sahibine bin 950 TL para cezası verilecek. Fiilin bir yıl içinde tekrarlanması halinde ise ceza 3 bin 250 TL olarak uygulanacak. Araç da her defasında 45 gün süreyle trafikten men edilecek.



Korsan taksilerden yararlanan vatandaşlara da 216 TL idari para cezası verilecek.



Alt komisyonda, her büyükşehir belediye başkanlığı bünyesinde “Trafik Zabıta Birimi” kurulmasına ilişkin düzenleme ise konunun kapsamlı bir çalıştırmayı gerektirmesi nedeniyle teklif metninden çıkarıldı.

 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.