11 Ekim 2013 Cuma 00:00
KURDİ-DER AĞRI ŞUBESİ AÇILDI

Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği (KURDİ-DER) Ağrı Şubesi, çok sayıda kişinin katıldığı coşkulu bir törenle açıldı.

Ağrı Merkez’de, Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği (KURDİ-DER) kuruldu.

Ağrı’da günlerdir yoğun bir çalışmanın ardından kuruluş çalışmaları tamamlanan KURDÎ-DER’in açılışı coşkuyla gerçekleştirildi.

Açılışa, BDP Kars Milletvekili Mülkiye Biratane, BDP Ağrı il başkanı Helef Keklik, DİSK Ağrı şube başkanı Ersin Erincik ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Jasminbet medium;">Açılışta konuşan BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, KURDİ-DER’in önemine dikkat çekerek, herkese diline sahip çıkmaya davet etti. Birtane’nin konuşmasının ardından, kurdelenin kesilmesiyle açılışı gerçekleşen KURDİ-DER Ağrı şubesine geçen davetliler ilk ders zilini çaldı. Dernek lokalinde davetlilere ilk dersi Milletvekili Mülkiye Birtane verdi.

Dil dersine yoğun ilgi gösteren katılımcılar, derneğin açılışından dolayı mutlu olduklarını belirterek, herkesin KURDİ-DER’e sahip çıkması gerektiğini ifade ettiler, konuşmaların ardından etkinlik kokteylle son buldu.

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.