11 Ekim 2013 Cuma 00:00
MEMUR-SEN ARAKAN MÜSLÜMANLARINA YAPILANLARI KINADI!

Myanmar'ın Arakan Eyaleti'nde, Rohingya Müslümanlarına karşı düzenlenen katliama dikkat çekmek için Memur-Sen Ağrı İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Süleyman Gümüşer bir basın açıklaması yayınladı.

 

Açıklamada Gümüşer, bu tüyler ürperten olaydan dolayı Memur-Sen Genel Merkezinde de  Hak-İş ve Mazlum-Der ile ortak basın toplantısı düzenlendiğini hatırlattı.

 

Gümüşer, adı geçen toplantıda aynı zamanda insanlık dramının yaşandığı bölge için İHH, Deniz Feneri, Yardımeli Derneği, Türk Kızılayı, Kimse Yok Mu Derneği, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği gibi kuruluşlar aracılığıyla yardım çağırısı yapıldığını belirtti.

 

Söz konusu sivil toplum kuruluşları adına ortak basın bildirisinin Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu tarafından okunduğunu vurgulayan Süleyman Gümüşer şöyle devam etti: Myanmar'da Arakanlı Müslümanlara yönelik soy kırım yapılmaktadır.

 

Yaşananlar ‘insanlık dramı’dır. Dünya bu trajediye biran önce gereken tepkiyi göstermelidir.” Myanmar rejiminin Arakan bölgesine yardımların ulaştırılması konusunda zorluk çıkardığını da belirten Gümüşer, bu sıkıntının giderilmesi için başbakanın devreye germesi gerektiğini söyledi.

 

Arakan Müslümanları için başlatılan yardım kampanyasına Memur-Sen olarak ilk etapta 100 bin TL bağışta bulunduklarını açıklayan Gümüşer, bağlı sendikaların katkılarıyla bu rakam 200bin TL’ye çıkmıştır. Yardım kuruluşları aracılığıyla başlatılan kampanyalara herkesin destek vermesini istedi.
 
 
Rohingyalı Müslümanların, Rakhine etnik grubuna mensup Budist fanatikler ile güvenlik kuvvetlerin tecavüz ve katliamlarının kurbanı olduğunu ifade eden Gümüşer, bu politikanın Müslüman bölgesinin tamamını kapsadığını söyledi.

 

Uluslararası insan hakları kuruluşlarının tahminlerine göre son yaşanan olaylarda binlerce Rohingyalı Müslüman’ın hayatını kaybettiğini açıklayan Gümüşer, 100 binlercesinin ise zorla göçe tabi tutulduğunu belirtti.

 

Olayların başlamasından hemen sonra ilan edilen olağanüstü hal yönetiminin ardından güvenlik güçlerinin binlerce Rohingyalı’yı yasal olmayan bir şekilde tutuklatıp, işkence ve kötü muameleye maruz bıraktığını anlatan Gümüşer, “Arakan’da insanlık can çekişmekte ve sadece Müslüman oldukları için insanlar insanlık dışı muamelelere özne yapılmaktadır.

 

Dini, dili ve rengi ne olursa olsun hiçbir insana hatta hiçbir canlıya insanlık dışı muameleyi kabul edemeyiz. Sessiz kalamayız” ifadelerini kullandı.
 
 
MEMUR-SEN, olarak Güney Asya’da yaşanan ayrımcılığa dayalı insanlık vahşetinin ve dramının son bulması için Myanmar hükümetine Bangladeş’e, Güvenlik Konseyi ve Mülteciler Yüksek Komiserliği öncelikli olmak üzere BM’ye, İslam İşbirliği Teşkilatı’na, Güney Asya İşbirliği Teşkilatı’na (ASEAN), AB’ye ve Türkiye’ye acil çağrıda bulunuyoruz. “İnsanlık ve vicdanlar iflas etmeden harekete geçin ve müdahale edin.”

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.