11 Ekim 2013 Cuma 00:00
MERKEZ CAMİİ’NDE KUR’AN ZİYAFETİ


2013 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, İlimiz Merkez Camii’nde düzenlenen Kur’an ve ilahi ziyafetiyle taçlandırıldı.


Çok sayıda vatandaşın rağbet ettiği gecede İlimiz İmam Hatiplerinin okudukları aşr-ı şerifler dinleyicileri manevi âlemlere götürdü. Ayrıca İl Müftülüğü Musiki Korusunun okuduğu kaside ve ilahiler duygulu anların yaşanmasına vesile oldu.


İl Müftü Yardımcısı Şevket DİLMAÇ konuşmasında, “ Hz Peygamber ve İnsan Onuru”  temasıyla yoğun etkinliklerle geçirdiğimiz bu haftanın, Kur’an ziyafetiyle taçlandırılması oldukça isabetli olmuştur. Hz Peygamber gelişiyle toplumun tüm kesimlerini nasıl onurlandırmışsa, O’nun ümmeti olarak bizlerin de farklılıkları ne olursa olsun insanların onurlarını korumamız ve kırıcı davranışlardan uzaklaşmamız gerekmektedir. Zira hayat Hz Muhammed’i örnek almakla güzelleşmektedir Programı tertipleyen Merkez Camii İmam-Hatibi Nuri ARSLAN’a teşekkür ediyoruz.” dedi.


Programın sonunda İl Müftüsü İzani TURAN  14-20 Nisan arasında yaptıkları programların bir değerlendirmesini yaparak; “ Söz konusu Hz Peygamber olunca ilgi ve alakanın olmaması mümkün değildir.

 

Allah O’nu sevmiş ve sevdirmiştir. O’nun rehberliğiyle toplumlar ilerlemiş, O’nu terk eden toplumlar ziyana uğramışlardır.

 

Bu hafta ve bu gece Hz Peygamber’i anlamak ve anlatmak için, Ağrı İl Müftülüğü olarak yaptığımız etkinliklerde Peygamber sevdalılarını, özellikle hanımların yoğun ilgilerini görmek bizleri fevkalade şevklendirmiştir. Bilhassa köylere yönelik yaptığımız programlar da samimiyetin ve sadakatin en üst noktasına şahit olduk.

 

 

Kutlu Nebiyi anmak üzere ne yağmur ne de çamur dinlemeden toplanan insanlar bizleri çok onurlandırdı. Millet olarak bu onur ve heyecanı ayakta tuttuğumuz sürece birlik ve beraberliğimizi de ayakta tutmuş oluruz. O’nunla olan çok şey kazanır”dedi.

 

 


İl Müftü Yardımcısı Şevket DİLMAǒın yaptığı dua ile devam eden program İl Müftüsü İzani TURAN’ın yatsı namazını kıldırması ile sona erdi.

 

 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.