11 Ekim 2013 Cuma 00:00
Muhtarlar Su arıtma tesisinde doya doya su içtiler

 

Belediye Başkanı Hasan Arslan'la birlikte Ağrı Mahalle muhtarları, Ağrı Belediyesi Su Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulundu.

Ağrı Belediyesi su Arıtma Tesislerini bir süre gezen ve incelemelerde bulunan muhtarlar, suların arıtma işlemlerini yerinde görerek yetkililerden bilgi aldı. Suyun temizlik ve tadını almak için doya doya su içtiler.

Ağrı Belediyesi hizmet binasında Belediye Başkanı Hasan arslan'la bir araya gelen mahalle muhtarları Başkanın makamında mahallerde olan sıkıntılarını ve isteklerini tek tek dinleyerek not aldı. Başkan ARSLAN mahalle muhtarlarının sorunlarını dinleyerek bir an önce sorunların çözüleceği söyledi.

Ağrı Belediye Başkanı Hasan ARSLAN ve mahalle muhtarları bir arada öğle yemeği yedikten hemen sonra araçlarla Suyu Yazıcı barajından alınan Ağrı Belediyesi su arıtma tesislerine araçlarla giderek incelemelerde bulundular.

Ağrı Belediye Başkanı Hasan ARSLAN burada yaptığı konuşmada, 2011 yılında yapımı tamamlanan su arıtma tesisini siz değerli mahalle muhtarlarıyla gezerek arıtılan suyu sizlere göstermek istedim. Zaman zaman halk arasında yanlış izlenimler gelişiyor, suların dezenfeksiyonlarıyla ilgili, suların hazırlanıp halkımızın musluğuna gittiği aşamaya kadar yanlış bilgiler olduğu için bugün siz değerli mahalle muhtarlarıyla beraber  buradayız.
Suyumuzun arıtma tesisinden halka vardığı son noktaya kadar sizlerle inceledik. Mevcut tesisler yaklaşık 30 yıl geri iadeli ödemeli şartlarda Belediyemize yaklaşık 50 Trilyona mal olmuştur. Bu tesis Ağrı halkının 2045 yılına kadar olan su ihtiyacını karşılayacak olan kapasitede ve donanıma sahip tesisimizi gördük.

 Tesisimizin 1. ünitesinden, son ünitesine, depolamasına ve dinlendirilme kadar geçen ünitelerde su dünya standartlarına uygun bir şekilde arıtılıp mikro organizmalara karşı gerekli antiseptiklerle tekrar buluşturulup, halkımız kolibasiliden uzak bir hastalığa karşı korunmuş bir suya kavuştu. Bu aşamalara kadar serolojik, kimyasal, bakteriyolojik, fiziki muayene ve tüm su tetkikleri yapılarak günlük berraklık, tat, koku ve mikroorganizma bakteri taraması yapılıyor. Tesisimizde tecrübeli kimyager, çevre mühendislerimiz ve biyologlarımız bulunmaktadır, içersinde bulunduğumuz laboratuvarda günlük suyu kontrol ettiğimiz sertlik derecesine, içerisindeki kolibaisile kadar, su kalitesini yakalamaya, su kalitesinin kontrol ve devamlılığını sağlamak için laboratuvar ortamında bulunuyoruz.
Su arıtma tesisimizin günlük raporları tutuluyor ve bu raporlar neticesinde Ağrı halkımız şunu bilsin ki emin ellerde dünya standartlarına uygun bir su içmektedirler. Bazen sokaklarda kırılan bozulan su şebekeleri olmakta onlarla ilgili şikayetler olabilir ama temelde su arıtma ünitemizle ilgili bir problemimiz yoktur. Bugün mahalle muhtarlarımızla birlikte burayı gezerek gördük, arkadaşlarımızın çalışmalarını yerinde inceledik. Umarım inşallah halkımızın laik olduğu bu hizmetler bizim kendi çalışmalarımıza daha da geniş alanlarda da yansıyacaktır.

 Başkan ARSLAN, bugün bizi kırmayıp buraya kadar gelen 18 mahalle muhtarına sonsuz ve sınırsız teşekkür ediyorum, siz değerli muhtarlarımızda halkın yöneticileri olarak görüp ve gezdiğiniz tesisimizin çalışmalar sonucunda ortaya çıkan temiz suyu bilmeyenlere anlatmanız bizi çok mutlu edecektir. Dedi.
 

Ağrı Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Cumali ELDEM, önceden su arıtma tesisini gezerek inceleme yapmamıştım bugün muhtar arkadaşlarımla birlikte gelerek gezip inceleme imkanı bulduk. Buraya gelip görmeden önce bazı vatandaşlarımız bizlere su arıtma tesislerinde pisliklerin olduğunu söylüyorlardı. Söylenenlere inanmayıp su arıtma tesisini gezerek gördüm vicdanen rahatım, önceden biri bana deseydi barajın içinde pisliklerin olduğunu söyleseydi görmediğim için inanmazdım. Ama şimdi gelip gezdim gördüm benim babam bile dese pislik var ona bile derim gidip gördüm söylenenler yalan ve asılsızdır derim. bu tesisi gördükten sonra vicdanım rahat oldu herkesinde şüphe duymadan arıtılan sudan içmesine tavsiye ediyorum diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından mahalle muhtarları arıtma tesisinde avuçlarıyla su içerek halk arasında çıkan su sorunlu söylentilerini yalanlayarak herkesin gönül rahatlığıyla suyu tüketmeleri tavsiyesinde bulundular.  
Su arıtma tesisi incelemesinden sonra muhtarlar Ağrı Belediyesi Başkanı Hasan

ARSLAN’la birlikte su arıtma tesisi önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.