11 Ekim 2013 Cuma 00:00
MUSTAZAF-DER BU ZİHNİYETİN İLK KURBANI DEĞİLDİR

Hukuksuzca kapatılan mustazaflar ile dayanışma derneğine bir destekte Rehber-Der’den geldi.

 

Rehber eğitim, kültür, sağlık, yardımlaşma ve dayanışma derneği bugün Cuma namazı çıkışı Ağrı meydan camisi önünde bir basın açıklaması düzenleyerek Mustazaflar ile dayanışma derneğinin kapatılma kararını kınadı.

 

Basın açıklamasına çok sayıda vatandaş katılırken basın açıklamasını Rehber-Der üyelerinden Veysi Begen okudu. Begen basın açıklamasında Mustazaf-Der; tek derdi halkın inancıyla uğraşmak olan, İslami ve insani hizmetleri hazmedemeyen zihniyet tarafından adaletsiz bir kararla kapatıldı. Dedi.

 

Veysi Begen açıklamanın devamında ise şunlara değindi. Mustazaf-Der bu zihniyetin ne ilk kurbanıdır, nede son kurbanı olacak. “Bu kokuşmuş ve küflenmiş zihniyetin tek amacı halkın inancı olmuştur. Sözde örnek aldıkları batı uzaya çıkarken, onlar ise böyle hukuksuz ve adaletsiz kararlarla halkın nezdinde yerin dibine girmişlerdir.

 

Hiç farkında bile değiller. Mustazaf-Der bu zihniyetin ne ilk kurbanıdır, nede son kurbanı olacak. Geçmişte yaptıklarından sadece birkaç örnek verecek olursak Mustazaf-Der’i kapatmalarındaki amaç anlaşılacaktır inşaAllah.

 

1. 3 Mart 1924’te halifelik kaldırıldı.

2. 25 Kasım 1928’de şapka kanunuyla birçok Müslüman idam ettirilmiştir. En bilinen örneği ise İskilipli Atıf Hoca’dır.

3. Şapka kanunundan sonra tekke, zaviye ve türbelerin kapatılması.

4. 3 Kasım 1928’de yapılan harf darbesiyle Âlim olarak gece uyuyan insanlar sabaha gözlerini cahil olarak açtılar. Böylece Kur’an dili Arapça yasaklandı.

5. 1928’den 1950’ye kadar hacca gitmek yasaklandı.

6. 1932’den 1950’ye kadar Ezan-ı Muhammedi yasaklandı.” Dedi.

Bu zihniyetin zulümleri saymakla bitmez

“Bu zihniyetin zulümlerini sayacak olursak herhalde ne vaktimiz nede ömrümüz yeter. İşte bugünde 2 zulme daha imza atılmıştır.

1.’si Gaziantep’te başörtüsüyle okumak isteyen kızının engellenen hakkını aradığı için Güllü Çevik ablamıza 2 yıl 10 ay hapis cezası verilmiştir.

2.Si ise düzenlediği Kutlu Doğum etkinlikleri ve fakirlere olan yardımıyla bilinen Mustazaf-Der bu sebeplerden dolayı kapatılmıştır.

Bizler Rehber-Der olarak yetkili mercilere sesleniyoruz. Eğer inanıyorsanız Allah’tan korkun ve takip ettiğiniz zalimlerin akıbetinden ve tarihten ders alın.”

 

Rehber-Der üyelerinden Veysi Begen açıklamasının sonunda ise En yakın zamanda başörtüsünün ve İslam’ı yaşamanın serbest olması temennisinde bulunurken basın açıklamasını katılan tüm vatandaşları Pazar günü Diyarbakır’da yapılacak olan Mitingi takip etmelerini istedi. Basın açıklaması vatandaşların olaysız dağılması ile son buldu.

 


 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.