11 Ekim 2013 Cuma 00:00
ÖĞRENCİLERDEN TOKİYE TEPKİ

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrencilerinin (AİÇÜ) Toplu Konut İdaresi  Başkanlığı (TOKİ) dairelerinde kalan ailelerle anlaşamadığı gerekçe gösterilerek öğrencilerin TOKİ dairelerinden çıkartılması kararı alındı.

 

Üniversitede öğrenci nüfusunun artmasıyla birlikte konut bulmakta güçlük çeken öğrenciler yeni yapılan TOKİ dairelerinin faaliyete geçmesiyle rahat bir nefes almış ve buradaki dairelere yerleşmişti.

 

Yaklaşık 7 bin 500 öğrenci nüfusu bulunan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 2012-2013 eğitim öğretim yılında öğrenci sayısını 10 bine çıkarmayı hedeflerken var olan öğrencilerde düşünüldüğünde Ağrı'da yurt ve konut sayısının yetersiz olduğu bir kez daha görüldü.

 

TOKİ dairelerinde oturan eğitim fakültesi öğrencilerinden Ömer Kaya,3 yıldır Ağrı'da üniversite okuduğunu öğrenci sayısının artmasıyla konut bulmakta güçlük çektiğini,TOKİ konutlarının faaliyete girmesiyle arkadaşlarıyla birlikte burada bir daire kiraladıklarını fakat daire sahibinin kendilerini çıkartma kararı aldığını kendisinin şok olduğunu ve yeni gelecek öğrencileri de  düşündüğünde dışarıda kalacaklarını söylerken başka bir öğrenci U.O da alınan kararı öğrencilerle birlikte toplanıp protesto edeceklerini söyledi.

 

İsmini vermek istemeyen  daire sakinlerinden bir vatandaş,öğrencilerin aileleri rahatsız ettiğini,öğrencilerin ailelerle birlikte aynı apartmanlarda kalmaması gerektiğini ancak öğrencilere ayrı birkaç apartmanın verilmesi gerektiğini belirtti.


Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.