11 Ekim 2013 Cuma 00:00
Özgün: “Kadınların İş Dünyasındaki  statülerini sağlamlaştırmalıyız”

 

Ağrı Girişimci İş Kadınları Derneği (AGİŞKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Dilan Özmen Özgün ve yönetim kutulu üyeleri Taşlıçay’da bulunan Umut Kadınları derneğini ziyaret etti.

 

Ağrı’da bulunan kadınları ekonomi ve teknolojiyle birleştirerek, kendi öz varlıklarını ortaya koyabilmelerine yardımcı olmak ve her türlü karar mekanizmalarında daha etkili olmalarına katkıda bulunmak amacıyla kurulan Ağrı Girişimci İş Kadınları Derneği Taşlıçay’da bulunan Umut Kadınlar Derneği’ni ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundular.  Ziyarette dernek üyelerini kapıda karşılayan Umut Kadınlar Derneği Başkanı Elif Ezel Doğan, yapılan ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Ezel, Erken yaşta evliliğin, kadına şiddetin ve kız çocuklarının okula gönderilmemesinin önüne geçmek için 2010 yılında kurulan Umut Kadınları Derneği’nin ilk etapta  kız çocuklarının okuması için Avrupa Birliği kapsamında e-kadın projesi hazırladığını, kabul edilen projeyle taşlıçayda 38 köy ve Taşlıçay merkezdeki okula gönderilmeyen kız çocuklarını okula kazandırmak için 8 aylık bir çalışma yaptıklarını ve bu 8 aylık çalışmada istenilen sonuca ulaştıklarını söyledi.


Ezel, Dernek olarak ilk etapta kadının eğitim durumundaki yaşanan eksikliğe dikkat çekmek ve kız çocuklarının eğitime kazandırılması konusunda Taşlıçay’da çalışma yaptıklarını anlatırken yaşadıkları sıkıntılara da değindi. Özellikle okullarından yaşları büyük olduğu gerekçe gösterilerek alınan kız çocuklarının ailelerini ikna etmek konusunda ciddi zorluklar çektiklerini ifade eden Ezel, “Doğu’da ki ailelerin kız çocuklarına biçtiği misyonu değiştirmek için kararlı ve yılmayan bir yaklaşımla yola çıktık. Ağrı’da bulunan kadın dernekleri özelde Ağrı’nın genelde bölgenin kadın sorunlarını çözümü noktasında birlik ve beraberlik içinde olmalıdırlar. Eğer bu şekilde hareket edilirse ortaya daha güçlü ve sonuç alıcı çalışmalar çıkaracağımıza inanıyorum” dedi.


Ağrı Girişimci İş Kadınları Derneği (AGİŞKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Dilan Özmen Özgün ise yeni bir oluşum olduklarını söyleyerek “Derneğimiz, kadınların İş Dünyasındaki statülerini sağlamlaştırmak, kadın girişimci sayısını arttırmak, mevcut kadın girişimcileri güçlendirmek amacıyla kadın girişimcilere destek olmayı misyon edinmiştir "dedi.

 

 

Özgün, Dernek olarak amaçlarının Ağrılı kadınlarımızı iş dünyasına kazandırmaya yardımcı olabilmekle beraber sindirilmiş, kendine güvenini yitiren, fikrini söylemekten çekinen, her süreçte karar mekanizmalarında rolü olmayan, tamamen iç dünyasına kapanmış, yaratıcılığından kopmuş kadınların özgüveninin artması ve kendi ayakları üzerinde durabilmelerine katkıda bulunabilecek projeler hazırlamak gerektiğini, kendi kabuğunu kırmış, kendisine biçilen sindirilmişlik misyonunun dışına çıkmış; sosyal, siyasal, eğitim, kültür, sanat ve diğer alanlarda gelişmiş bir kadın modelinin toplumun gelişiminde değişim ve dönüşümünde de ciddi  rol oynayacağını söyledi.

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.