11 Ekim 2013 Cuma 00:00
REKTÖR ADAYINDAN AGC YE ZİYARET

 

  

AGRI IBRAHIM CECEN UNIVERSITESI REKTORLUGU ADAYLIGINI ACIKLAYAN ATATURK UNIVERSITESI OGRETIM UYESI PROF. DR. ABDULHALIK KARABULUT, ''LIYAKATI VE HAKKANIYETI ONCELEYEN, ADIL, SEHRIYLE BUTUNLESMIS VE KURUMSALLASMIS BIR UNIVERSITE ICIN CALISACAGIZ'' DEDI.

  

  

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğü adaylığını açıklayan Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, ''Liyakati ve hakkaniyeti önceleyen, adil, şehriyle bütünleşmiş ve kurumsallaşmış bir üniversite için çalışacağız'' dedi.

Karabulut, Ağrı Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek, 9-11 Ağustos tarihlerinde İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde rektörlük seçimlerinin yapılacağını söyledi.

Öğretim üyelerinin kendisine verdikleri destekten dolayı adaylığını açıkladığını belirten Karabulut, 22 yıllık akademisyenlik hayatının 2 yılını bu üniversitede geçirdiğini bildirdi.

Üniversitenin mevcut sorunları hakkında bilgi sahibi olduğunu ifade eden Karabulut, şöyle konuştu:

''Sorunları ekip anlayışı, analitik bir bakış açısı ve adalet ölçüleri içinde çözmeye adayım. Bu noktadan hareketle, geleceği planlayıp değişimi esas alan, öğretim üyelerini tercihlerinden dolayı ötekileştirmeyen, akıl ve gönül birlikteliğiyle 'biz' diyebilen, hukukun üstünlüğüne inanan bir yapı oluşturacağım. Şimdiye kadar yaptığım akademik ve idari görevlerden edindiğim deneyim, çalışma ve sorumluluk anlayışıyla, bu görevi hakkıyla yerine getireceğim. Liyakati ve hakkaniyeti önceleyen, adil, şehriyle bütünleşmiş ve kurumsallaşmış bir üniversite için çalışacağız.''

İllerin kalkınmışlık düzeyleriyle eğitim kaliteleri arasında doğru orantı olduğunu belirten Karabulut, öncelikle ilin eğitim kalitesinin hak ettiği seviyeye yükseltilmesi gerektiğini kaydetti.

Karabulut, ''Eğitim kalitesini yükseltmekse, sadece öğrencilerin eğitimiyle değil, yetişkin insanımızın da eğitimiyle mümkündür'' diye konuştu. (A.A)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.