11 Ekim 2013 Cuma 00:00
REKTÖRLERİN BASKETBOL VE FİTNESS KEYFİ

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi kampüsündeki 4 tesisin temeli, düzenlenen törenle atıldı.  Tören öncesi kampüs alanını gezen rektörler, spor salonunda basketbol oynayıp, fitness aletlerini denedi, üzerinde isimleri yazılı olan ağaçları toprakla buluşturdu.


Üniversitenin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘İşbirliğinde Öncelikli Konular ve Geleceğe Yönelik Planlar’ toplantısı sonrası Merkezi Araştırma Laboratuvarını ve Çok Amaçlı Spor Salonu’nu gezen Rektörler, üniversitede kısa zamanda büyük işler yapılmasından dolayı Rektör Prof. Dr. İrfan ASLAN’ı kutladıklarını söyledi. Spor salonunda basket toplarıyla atış yapan Rektörler, fitness aletleriyle spor yaptı, metal plak üzerine isimleri yazılı olan çam ağaçlarını dikti.


Kampüs turu sonrası düzenlenen toplu temel atma törenine Vali Ali YERLİKAYA, Belediye Başkan Vekili Süleyman SEYİDOĞLU, Rektör Prof. Dr. İrfan ASLAN, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan YAĞIZ, Ağrı Ceza Reisi Mustafa ŞEN, Azerbaycan, Nahcivan, İran ve Gürcistan’dan gelen çok sayıda üniversite rektörü, yurt içindeki üniversitelerden gelen rektörler, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sahne alan halk oyunları ekibinin gösterisi sonrası konuşan Rektör Prof. Dr. İrfan ASLAN, yaklaşık 3,5 yıllık geçmişi olan üniversitenin sahip olduğu fiziki imkanlarla örnek bir yapıya sahip olduğunu belirtti. Prof. Dr. ASLAN, 85 bin metrekare kapalı alana sahip kampüste Rektörlük, 3 fakülte binası, BESYO, MYO, Garaj, Atölyeler, Giriş ve Çıkış Nizamiyeleri, çevre çitleri, Merkezi Yemekhane ve Kafetarya, Isı ve Aydınlatma Merkezi, Merkezi Araştırma Laboratuvarı, Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu’nun inşaatlarının bittiğini, Ramazan ayında caminin, Eylül ayında ise lojmanların ve temeli atılan binaların kullanıma hazır hale getirileceğini söyledi.


Yurt içinden ve dışından gelenler üniversite rektörleriyle yapılan toplantının verimli geçtiğini ifade eden Prof. Dr. ASLAN, toplantıda serhat il Ağrı’nın teknolojik üs olarak kullanılması fikrinin ortaya çıktığını kaydetti. Üniversitedeki Merkezi Araştırma Laboratuvarı’nın Türkiye’nin birçok yerinde bulunmayan iç donanıma sahip olduğunu dile getiren Prof. Dr. ASLAN, kampüs alanında bugüne kadar dikilen ağaç sayısının 50 bini bulduğunu, hergeçen gün büyüyen üniversitenin kentin gelişimine olumlu katkı yaptığını dile getirdi.


Prof. Dr. ASLAN, “Üniversitemizin ismini onurla taşıdığı saygı değer işadamı, eğitim gönüllüsü değerli insan İbrahim ÇEÇEN beye, caminin yapımını üstlenen Hayrettin ATMACA beye, Türkiye’nin ilk Hayvansal Üretim Yüksekokulu’nu yaptıran Celal ORUÇ beye yaptıkları katkılardan dolayı kalpten teşekkürlerimi sunuyorum. İnanıyorum ki hep birlikte yürümeye devam ettiğimiz sürece çok kısa sürede Ağrıda ve bölgede ışık gibi yükselen üniversitemiz, kente bölgeye ve insanımıza çok önemli hizmetler verecektir” diye konuştu.

 

Hükümetin 23 ilde kurduğu 23 yeni üniversite içerisinde en iyi ve en donanımlı üniversitenin kentlerinde bulunmasından dolayı mutlu olduğunu vurgulayan Vali Ali YERLİKAYA, “Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin yeni kurulanlar içerisinde birinci olmasında devletin maddi kaynaklarının yanı sıra işadamı İbrahim ÇEÇEN beyin destekleri çok önemli. Ağrı sevgisiyle, içinden çıktığı toplumu her zaman ön planda tutan İbrahim ÇEÇEN’e her fırsatta teşekkür ediyoruz. Üniversitenin 3.5 yılda bu noktaya gelmesinde çalışmaya da doymayan bir Rektör’ün olması önemli rol oynamaktadır.

 

 

İki günü bir olmadan çalışan bir Rektörümüz var. Ekibi de aynı şekilde. Üniversitenin gerek fiziki gerekse akademisyen ve öğrenci sayısındaki artış böyle devam ederse, 10 yıl sonra bu kampüs yetmeyecek. Belki burası ana kampüs olacak. Temel atma töreniyle üniversitenin gelişiminde önemli bir halka da tamamlanmış olacak. Rektör beye, ekibine ve hayırseverlere yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Konuşmalar sonrası yurt içi ve dışından gelen Rektörlere, plaket takdim edildi. Eğitim Fakültesi A, B, C, D blokları, Sosyal Tesis, Yürüme, Bisiklet ve Çevre Yolu ile Stadyum’un temeli, okunan duanın ardından Prof. Dr. ASLAN, Vali YERLİKAYA ve protokol tarafından atıldı.

 

 


 

 

 

 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.