11 Ekim 2013 Cuma 00:00
ŞAİR - YAZAR YAŞAR BAYAR A BİLSAM DAN ÖDÜL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı, şair ve yazar Yaşar BAYAR, Bilgi Yolu Eğitim, Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM) tarafından düzenlenen yarışmada, “şehr/âyin ve tango”  isimli eseriyle şiir dalında birinci oldu.


 
Başbakanlık tarafından 2011 yılının “Mehmet Akif ERSOY” yılı ilan edilmesi vesilesiyle BİLSAM tarafından Mehmet Akif Ersoy anısına ‘Serbest Konulu’ şiir ve öykü yarışması düzenlendi.

 

Büyük şair, mütefekkir ve gönül adamı Mehmet Akif ERSOY’un aziz hatırasını yaşatmak,  edebiyata yeni eserler kazandırmak, dereceye girmeye hak kazanan eserleri ödüllendirerek sanata, edebiyata karşı heveslerin kalıcı olmasına katkı sağlamak ve yeni kalemlerin ortaya çıkmasını teşvik etmeyi amaçlayan yarışma ilgi büyük oldu. 

 
Jüri üyeliklerini şair - yazar Cumali Ünaldı, şair - yazar Nurullah Genç,  şair – yazar Öğr.

 

Üyesi Turan KARATAŞ, şair – gazeteci Umut BOZKURTOĞLU’nun oluşturduğu yarışmanın Türkiye birinciliğini, eserini Divit rumuzuyla kaleme alan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı şair ve yazar Yaşar BAYAR, ‘şehr/âyin ve tango’ isimli eseriyle kazandı.

 

Yarışmada Saltuk Buğra BIÇAK ikinci, Ömercan COŞKUN üçüncü olurken, mansiyon ödülünü Nuray ALPER aldı.  
 

 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.