21 Mayıs 2020 Perşembe 22:46
"Selahaddin-i Eyyubi'nin torunları Duamızda hep Kudüs vardır"

İslam coğrafyasında idrak edilen "Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla duygularını paylaşan Ağrılılar, İslam coğrafyalarında kanın durması ve Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşabilmesi için Müslümanlar arasında vahdetin sağlanması gerektiğini belirttiler.

Selahaddin’i Eyyubi'nin torunları olarak dualarında Kudüs'ün olduğunu belirten vatandaşlar, kanayan yaralarının olduğunu, Kudüs'ün, Müslümanların kırmızıçizgisi ve Kudüs’ün özgürleşmesi için daha önemli adımların atılması gerektiğini söylediler.

"Selahaddin-i Eyyubi'nin torunları olarak duamızda hep Kudüs vardır"

Ağrılı esnaflardan Ahmet Karhan, bir yaraya basılan tuz gibi acı içinde olduklarını söyledi. Karhan, "Rabbim Kudüs'ün özgürlüğünü dünya gözü ile görmeyi bizlere nasip eder. Hani nasıl ki bir yaraya tuz basarsınız, acı çekeriz, aynı o acıyı çekiyoruz. Selahaddin-i Eyyubi'nin torunları olarak duamızda hep Kudüs vardır, çünkü Kudüs bizim için ilk Kıblemizdir, bizim için İslam'ın kırmızıçizgilerindendir. Rabbim oradaki kardeşlerimize direniş gücü nasip eylesin. Tüm Müslümanların duasına ve mücadelesine ihtiyaç vardır bu husus unutulmamalı." dedi.

"Temennimiz Kudüs'ün Yahudilerden arınmasıdır"

Diğer bir esnaf Turgut Özmüş ise şunları söyledi:

Kudüs Müslümanların kanayan yarasıdır, ilk kıblesidir, değerli bir mabettir. Maalesef Müslümanların ilgisizliği nedeni ile Amerika ve israil istediği gibi hareket edebiliyor. Allah'tan temennimiz onlara fırsat verilememesi ve Kudüs'ün tamamıyla Müslümanların eline geçmesi, Yahudilerden arınmasıdır.
"Kudüs kanayan yaramızdır"

Kudüs'ün sürekli olarak yüreklerinde kanayan bir yara olduğuna işarete eden Sıddık Bayazıt, "Kudüs kanayan yaramızdır, tabi biliyorsunuz sürekli israil'in baskısı altındadır. Amerika gibi ülkelerin hep baskısı ve zulmü söz konusu. Cenab-ı Allah oradaki kardeşlerimize yardım etsin, onarda çok zor durumdalar. Müslümanların sürekli olarak aklında ve gönlünde bu yaşananlar. Allah'tan Kudüs'ün özgürlüğünü istiyorum." dedi.

Anahtar Kelimeler:
Selahaddini Eyyubi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.