11 Ekim 2013 Cuma 00:00
SİLİVRİ CEZAEVİ GÖRÜŞMESİ

TBMM İnsan Hakları Komisyonu, Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İnceleme Alt Komisyonu Silivri Cezaevinde incelemelerde bulundu.

 

Alt Komisyonu üyeleri, Silivri Cezaevi'nde Ergenekon, Balyoz ve Oda tv sanıklarının da aralarında bulunduğu birçok tutuklu sanıkla görüştü.

 

Ak Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım Başkanlığı'ndaki TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu, Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İnceleme Alt Komisyonu üyesi milletvekilleri, Silivri Cezaevi'nde incelemelerde bulundu. Komisyonda yer alan Ak Parti Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız, Ak Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Ak Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir, MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, , ile Mersin Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, cezaevinde yaklaşık 9,5 saat kaldı. İnceleme sonunda cezaevinden ayrılan komisyon üyeleri, cezaevi çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

 

Yapılan açıklamada, komisyonun Askeri, sivil, çocuk ve yetişkinler olmak üzere birçok cezaevinde incelemelerde bulundukları söylendi. Silivri Cezaevinde Silivri Cumhuriyet Başsavcısı, cezaevi savcıları ve idareyle bir toplantı yapıldığı belirtildi. Açıklamada "Burada bilgi edindik. Kampüste bulunan 8 cezaevinin hemen hemen hepsini gezdik.

 

Sırayla bazı koğuşlara da girdik. Bu ziyaretler sırasında, Balyoz, Ergenekon ve Oda TV sanıkları ile tutuklu milletvekillerini de ziyaret ettik. Bunlardan Mustafa Balbay, Mehmet Haberal, Engin Alan, İlker Başbuğ, Hurşit Tolon, Alaattin Sevinç, Yalçın Küçük, Müyesser Yıldız, Sedat Peker, Oğuz Bulut, Soner Yalçın, Oktay Yıldırım’la görüştük.

 

Bunun yanında diğer bazı adli suçlarla ilgili koğuşlarda da incelemelerde bulunduk. Burada yoğunlukla ilgili ciddi bir şikayet yok ve yoğunluk da yok. Cezaevinin kapasitesi 11 bin 270 iken 8 bin 586 mevcut bulunmaktadır.” denildi.

 

Komisyonun yaptığı inceleme rapor haline getirilerek İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuyla, kamuoyuyla ve ilgili Bakanlıklarla da paylaşılacak. Cezaevinde yapılan incelemeler sonrası edinilen bilgiye göre fiziki koşullardan çok, yargılama sürelerine ilişkin şikayetler ön plana çıktı.

 

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki Cezaevleri İnceleme Alt Komisyonu, Haziran ayı başında da Mardin ve Kızıltepe cezaevlerinde incelemelerde bulunmuştu.

 

Milletvekilimiz Mehmet Kerim Yıldız’ın da aralarında bulunduğu Komisyon üyeleri, Mardin’de tutuklu bulunan BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ile de görüşmüştü.

 

Doluluk oranının kapasitenin çok üzerinde olduğu Mardin ve Kızıltepe cezaevlerinde tutuklu Milletvekillerinin KCK davası ve Kürt Sorununun çözümüne ilişkin taleplerde bulundukları
öğrenildi.

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.