11 Ekim 2013 Cuma 00:00
SULTAN ALPARSLAN MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİNİN TEMELİ ATILDI

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi bünyesinde kurulan Sultan Alparslan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinin temeli, Patnos’ta düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma törenine, Vali Dr. Mehmet TEKİNARSLAN, Rektör Prof. Dr. İrfan ASLAN, Patnos Kaymakamı Üzeyir YILMAZ, Patnos Belediye Başkanı Mahmut YILDIZ, akademisyenler, idari personel, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Halk oyunları gösterisinin ardından konuşan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan ASLAN, üniversitenin ilk ve kurucu rektörü olarak Sultan Alparslan tarafından fethedilen Anadolu’nun 942. yıl dönümünde ismiyle müsemma olacak Patnos Sultan Alparslan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin temelini atmanın gururunu yaşadığını belirtti. 

Asıl hünerin, eğitim kurumları imar etmek ve halkın kalbini kazanmak olduğunu ifade etmiş olan Sultan Alparslan’ın, Selçuklu ülkesinin eğitim müesseseleriyle donatılması için gösterdiği gayretlerin yanı sıra, buraların ayakta kalması için kendisine tahsis edilen has iradın onda birini vakfettiğini ifade eden Prof. Dr. ASLAN, “Küresel bilgi ve geniş bir vizyonun yanı sıra; güçlü ve güvenilir etik değerler pusulası taşıdığımızdan da emin olmalıyız.

 

Zannediyorum ki millet olarak bizim başka şeye değil, bize kendi ruhumuzun sesini duyuracak ateşten sinelere ihtiyacımız var. Bugün Patnos’ta, Anadolu’nun fethinin 942. yıl dönümünde sizin huzurunuzda bir kez daha tarih yazıyor, bir kez daha bir eğitim projesinin temellerini atıyoruz.

 

Bu mefkûre, hangi ırk ve renkte olursa olsun, hangi bölge ve coğrafyada bulunursa bulunsun, bütün insanlığa merhamet duygusuyla bakma, derin bir şefkat hissiyle herkese el uzatma, ikbal ve geleceğini başkalarının mutluluğu adına toprak gibi ayaklar altına serme ve su gibi hasretlerin, hararetlerin üzerinde çağlayıp her yana hayat üfleme mefkûresidir. Her yerde metafizik ve maneviyata yönelmenin başladığı şu günlerde, Allah’tan, iradelerimize ter, ufuklarımıza da aydınlık bahşetmesini diliyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonrası okunan dualar ve kesilen kurbanın ardından Vali TEKİNARSLAN beraberlerindekiler ile  butona basarak toplu temel atma törenini gerçekleştirdi.


 


 

 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.