11 Ekim 2013 Cuma 00:00
TEKİNARSLAN DAN AHİLİK HAFTASI ZİYARETİ

Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Ahilik Haftası münasebetiyle Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nı ziyaret etti.

Belediye Başkanı Hasan Arslan ile birlikte Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nı ziyaret eden Vali Tekinarslan’ı Başkan Hayati Aydemir, Yönetim Kurulu Üyeleri ve esnaflar karşıladı.


Başkan Aydemir’den esnafların sorunları hakkında bilgi alan Vali Tekinarslan, “ahilik eğitim ve otokontrol sistemidir. İnsanların mesleki ve ahlaki olarak yetiştiğinin tescillendiği bir kavramdır. Bu kavramın hakkını vermek lazım… Sorunlarımız elbette olacaktır. Ancak bu sorunlar konusunda biraz sorumluluk almamız lazım. Yani sadece çözümü bazı makamlardan beklemek, sorunu çözmez. Herkesin toplumu ilgilendiren ortak konularda sorumluluğu var. İnşallah el birliğiyle sorunları çözeceğiz” ifadelerini kullandı.


Ağrı’da kahvehanelerin caddelerin ortasına kadar masa atması, kaldırımların işgal edilmesi ve tabela kirliliğine değinen Vali Tekinarslan, “bu konularda sadece Belediye’den ya da diğer ilgili kuruluşlardan çözüm beklemek doğru olmaz. Esnaflarımızın da bu konuda duyarlı ve sorunların çözümüne katkı sunması lazım. Birinin istediğine karşı çıkıyor. Bu konuda görüş birliği önemli. Aslında tabelası, boyası, vitrini, temizliği ile örnek bir cadde oluşturulabilir. Böyle bir şey yaparsak bunu genele yayabilir ve daha temiz, düzenli bir çarşıya sahip olabiliriz” diye konuştu.


Bu konuda yürütülecek her türlü çalışmaya destek vereceklerini belirten Belediye Başkanı Hasan Arslan ise, “vatandaşlarımızdan bize destek olmalarını ve düzenin oluşması için atacağımız adımlarda anlayışlı olmalarını bekliyoruz. Ağrı insanı ve Ağrı insanı her konuda duyarlı ve örnek davranışlar sergiliyor. İnşallah bu konuda da birlikte güzel bir şeyler yapabiliriz” şeklinde konuştu.


Yaklaşık 1 saat süren ziyarette esnafların sorunları tartışılırken, ziyaret sonrasında günün anısına fotoğraf çektirildi.

 


 

 

 

 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.