11 Ekim 2013 Cuma 00:00
TÜBİTAK AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİNDE

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan ASLAN, 3.5 yıl gibi kısa bir sürede fiziki yapılaşma konusunda önemli bir aşama kateden üniversitenin bundan sonraki aşamasının akademik girişim safhası olduğunu belirtti.


TÜBİTAK tarafından düzenlenen ‘Akademik Ar-Ge Destekleri Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı’ Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya, Rektör Prof. Dr. İrfan ASLAN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fahri BAYIROĞLU ve Prof. Dr. Mehmet BİBER, TÜBİTAK TOVAG Grup Yönetim Kurulu Sekreteri Prof. Dr. Cengiz SANCAK, Uzman Betül MACİT ve Duran Meşe ile akademisyenler katıldı.


İki yıldır TÜBİTAK’ın proje konusunda kurulma aşamasındaki üniversitelerde farklı bir konsept izlemesi için uğraştığını belirten Prof. Dr. İrfan ASLAN, kurumun pozitif ayrımcılık yapacağına olan inancının tam olduğunu belirtti. Üniversitenin henüz 3,5 yıllık bir geçmişi bulunmasına karşın ciddi bir fiziki gelişme katettiğini ifade eden Prof. Dr. ASLAN, üniversiteyi ziyarete gelenlerin yapılanlardan övgüyle bahsetmesinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.


Akademisyen ve idari personelle birlikte çıkılan bu yolda kısa sürede daha fazla yol katedileceğine inandığını kaydeden Prof. Dr. ASLAN, “Bundan sonraki aşamalar, artık akademik girişim aşaması olacak. Akademik olarak dünya üniversiteleri içerisinde önemli bir yere sahip üniversite olma yolunda hep birlikte el birliğiyle gideceğimize inanıyorum. Çok sayıda TÜBİTAK, DPT ve BAP projesi yapmak suretiyle, üniversitemizde bilimsel altyapının ve bilimsel çalışmanın çok daha iyi bir seviyeye yükseleceğine inanıyorum. Bunları da yapacak siz değerli öğretim elemanları arkadaşlarımızdır.

 

 

Biz bu bağlamda yönetim olarak her zaman sizin yanınızda olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Şunu açık yüreklilikle söyleyeyim ki bugün 50 veya 60 yıllık üniversitelerde bulunmayan Proje Birimini kurduk. Birim, gelen projelerin yada makalelerin nasıl olması gerektiği konusunda akademisyenlerimize yardımcı olacak. Yapacağınız her proje, bizim yönetimimiz tarafından desteklenecek. Bundan sonra sizlerden tek istediğimiz Doğunun güzide şehri Ağrı’nın ekonomik, sosyal, kültürel, sosyo-ekonomik kalkınmasına neden olabilecek bazda çalışmalar yapmanızdır.

 

 

Çünkü üniversiteler bulundukları yerin her zaman lokomotifi olmuşlardır ve olmak zorundadırlar. Buradaki problemlerin çözümüne yönelik projelerin hazırlanması ve ulusal bazda kabul edilebilir, dünyadaki diğer üniversitelerle yarışabilir projelerin üretilmesi konusunda çalışmalarınızı bekliyorum” diye konuştu.


Toplantı, TÜBİTAK TOVAG Grup Yönetim Kurulu Sekreteri Prof. Dr. Cengiz SANCAK, Uzman Betül MACİT ve Duran Meşe’nin sunumlarıyla sona erdi.

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.