11 Ekim 2013 Cuma 00:00
Türkiye nereye tel örgü çekiyor?
AB’den gelen yoğun baskı üzerine Türkiye sınırına tel örgü inşa etmeye hazırlanan Yunanistan’ın, bu işi bir Türk firmasına vermek istediği öne sürüldü. Haber, Atina kulislerini canlandırdı.

 

Yunanistan’ın göçmen kaçakçılığına karşı mücadele çerçevesinde Türk-Yunan sınırını oluşturan Meriç bölgesindeki Yeni Bosna (Nea Vissa) mevkiinde temelini attığı tel örgünün önemli bir bölümünü bir Türk firmasının üstleneceği haberi Atina’da şok etkisi yarattı.

İnternet gazetesi “To Vima”, Kamu Düzeni Bakanlığı kaynaklarının dayanarak, üç milyon 200 bin Euro’ya malolacak 10.3 kilometre uzunluğunda ve üç metre yüksekliliğindeki tel örgünün metal ve galvanize işlerinin bir Türk firmasına verilmesinin düşünüldüğünü yazdı. Gazete, Türk firmasının, öneride bulunan iki Yunan firmasından da yüzde 50 daha ucuz olduğunu ve bu nedenle tercih edilmesi ihtimalinin bulunduğunu belirtti. Tel örgü yapımında rol alması beklenen Türk firmasının adı açıklanmadı.

Yunanistan tel örgü projesini 2010 yılı sonunda açıklamıştı. Ekonomik kriz nedeniyle askıya alınan ve AB’nin “göçmen kaçakçılığı ile mücadelede yetersiz” diyerek finans etmediği projenin temel atma töreni ancak geçen Şubat ayında yapıldı.


Önce helikopter, şimdi de tel örgü



Hürriyet Planet'te yer alan habere göre, Yunanistan’daki orman yangınlarının söndürülmesinde kullanılacak kiralık helikopter ihalesini yapan NATO kuruluşu NAMSA’nın bir Türk firmasını tercih etmesi üzerine Atina’da kopan gürültü daha durulmadan, şimdi de tel örgünün de “Türk malı” olacağı haberi medyada ses getirdi. Türk firmasından yangın söndürme helikopterleri kiralanmaması için geçici seçim hükümetinin Savunma Bakanı Frangos Frangulis devreye girdi.


Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.