11 Ekim 2013 Cuma 00:00
ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLERDEN DEV PROJE

Üniversite öğrencileri geri dönüşüm alanında yaptıkları "İleri Düşünün Geri Dönüşün" projesi kapsamında plastik pet atıklarını toplayarak geri dönüşüme kazandırma projelerinin startını verdiler.

İl merkezinde işletmelere bırakılan karton kutularda biriktirilecek olan plastik pet atıkların 20 Ekim tarihine kadar toplayacak olan Üniversiteli öğrenciler toplanan atıkları geri dönüşüm fabrikalarına gönderecekler.

20 Ekim 2013 tarihine kadar devam edecek proje kapsamında 10.000 adet plastik pet toplamayı hedeflediklerini belirten proje koordinatörü Emrah Bayram, vatandaşların projeye sahip çıkmalarının kendilerini mutlu edeceğini söyledi.

Amaçlarının çevre kirliliğin önüne geçmek ve geri dönüşüm bilincini yaymak olduğunu vurgulayan Bayram ;  Öncelikle projenin oluşmasına esin kaynağı olan üniversite hocamız Emine Orhan’ a ve "Fırsatı Yakala" eğitimlerini düzenleyip projemizin hayat bulmasını sağlayan Alman Robert Bosch Vakfına teşekkür ederim.

Ekip arkadaşlarım Ayşe Tatlı, Nazime Toprak, Özge Çarkçı ve Emre Karagöz ile birlikte başlattığımız proje ile hem çevre kirliliğin önüne geçmeyi hem de geri dönüşüm bilincini vatandaşlarımıza kazandırmayı hedefliyoruz. Bu sayede üniversite öğrencileri olarak üzerimize düşen gönüllülük görevlerini yerine getirmiş olacağız. Yaklaşık bir ay sürecek proje kapsamında 10 bin adet atık pet toplamayı düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın da bu projeye gönülden destek verecekleri ümidindeyiz" dedi.

Öte yandan Koordinatör Emrah Bayram Projeye maddi ve manevi destekte bulunan İbrahim Çeçen Vakfına, Alman Robert Bosch Vakfına, Çağdaş Gazeteciler Derneği Ağrı Şubesine, Barış Kitap Kırtasiyeye,  Stad Cafe ve Restauranta, Athltic Spor Merkezine teşekkür etti.

 


 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.