11 Ekim 2013 Cuma 00:00
ÜST DÜZEY TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBU YAKALANDI

Ağrı Valiliği, 19 Haziran günü İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Patnos İlçesinde silahlı eylem yapmak üzere gelen bölücü terör örgütünün silahlı mensuplarına yönelik Emniyet Müdürlüğüne intikal eden bir bilginin değerlendirilmesi sonucu gerçekleştirilen operasyonda terör örgütü üst düzey yöneticilerinden biri olduğu sanılan kişinin yakalandığını bildirdi.

 


Valilik’ten yapılan açıklamaya göre operasyon kapsamında Tendürek kırsal alanı Aladağlar grubu sorumlusu, 13 yıldır aranan Çiya-Sefkan Kod H. N. isimli bir komşu devlet vatandaşı terör örgütü mensubu şahsın, silah ve teçhizatıyla ve yardım-yataklık yapan İ.S, F.Ö isimli diğer iki şahısla birlikte yakalandığı belirtildi.


Şahsın barındığı yerde ve gösterdiği yerlerde yapılan aramalar sonucu ele geçirilen malzemeler ise şöyle sayıldı: “1 adet Uzi marka suikast silahı, 3 adet şarjör, 60 adet bu silaha ait mermi, 1 adet el bombası, 12 adet elektrikli kapsül, 1 adet tabanca, 12 adet mermi,1 adet susturucu, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme, kermos içerisine yerleştirilmiş 3 kilogram plastik patlayıcı bulunan düzenekli bomba, 1 adet içi plastik patlayıcıyla doldurulmuş el bombası, 25 metre elektrik kablosu, 8 Adet pil.”

Şahsın sorgulaması neticesinde de şu olayların aydınlatıldığı bildirildi:

-29.06.2005 günü Patnos Bölge Trafik ve Denetleme İstasyonu Amirliğine yapılan saldırı

 


-19.08.2006 yılı Taşlıçay ilçesi doğalgaz boru hattına yapılan saldırı olayı

-06.08.2008 yılı Malazgirt İlçe Emniyet Amirliğine silahlı saldırı eyleminde bir Polis Memurunun şehit edilmesi olayı


-03.05.2008 günü Patnos Bölge Trafik ve Denetleme İstasyonu Amirliğine yapılan saldırı


-03.10.2008 yılı Patnos ilçesinde bulunan Radar Üssüne yapılan taciz atışı eylemi

-19.11.2008 yılı Çemçe-Madur bölgesinde çıkan çatışmada bir Binbaşının şehit edilmesi


-01.10.2010 yılı Patnos ilçesi Çakırbey Köyü yakınlarında yaşanan çatışma


-21.07.2011 yılı Van ili Çaldıran ilçesinde gerçekleştirilen yol kesme eylemi


-07.10.2011 günü saat 00:30 sıralarında İlimiz Tutak İlçe Emniyet Amirliğine yönelik gerçekleştirilen silahlı taciz eylemi.”

 


Ayrıca şahsa yaptırılan yer gösterme sonucu Keleşkom Mezrası civarında bulunan dere yatağında bölücü terör örgütü silahlı mensupları tarafından kullanılan sığınağın bulunduğu, içindeki yaşam malzemeleri ile birlikte imha edildiği bildirildi.

 

Silahlı örgüt mensubu ve beraberinde yakalanan şahıslar, Emniyet Müdürlüğünde yapılan sorgularının ardından adli makamlara sevk edildi.

 

Ağrı Valiliği, “Suç ve Suçlularla olan kararlı mücadelemiz geçmiş dönemde olduğu gibi bundan sonrada devam edecektir” açıklaması yaptı.

 


 

 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.