11 Ekim 2013 Cuma 00:00
VAHŞETİN KORKUNÇ DETAYLARI

Ağrı'da Aliye Acar'ın yeğenini öldürüp yaktığı dehşet anlarını minik kurbanın ailesi anlattı: Herşeyi planlayarak 5 dakika içersinde yaptı.Bizi bahanelerle uzaklaştırdı.

Sabah’tan Sinan Aydın’ın haberine göre, Ağrı'da Aliye Acar'ın öldürüp yaktığı 2.5 yaşındaki yeğeni Muhammet Taşdemir'in ailesi cinayetin işlendiği dakikaları anlattı. Anne Nuriye Taşdemir, "Halaları derede halı yıkıyordu. Muhammet de üstünü ıslatmıştı. Aliye Acar'ın evinin önüne getirdim. Üzerini temizlemek için su getirmeye gittim. Dönmem 5 dakika sürmedi. Geldiğimde Muhammet yoktu. Aliye Acar'a sorunca sert bir ses tonuyla 'Burada değil, görmedim. Git buradan' dedi. Meğer biz dışarıdayken, o içeride boğduğu oğlumu parçalıyormuş. Biz aramaya devam ederken o bahçeye çıkıp sobayı yakmaya başladı. Bahçede bulamayınca mahallede aramaya başladık. Bu esnada etrafta kimse olmadığı için oğlumun cesedini sobaya atıp yakmaya başlamış. Tekrar eve gelip sobanın yanına yaklaştığımızda, bizi sürekli 'Oradan ses geldi, şuradan ses geldi' diyerek başka yerlere yönlendirdi. Bir ara sobadan kötü bir koku yayıldı. Ne olduğunu sorduğumuzda, eski elbiselerini yaktığını söyledi" dedi.

Baba Emrullah Taşdemir ise "Annemiz öldüğü için biz onu anne yarısı görürdük. Muhammet sık sık onların evine giderdi. O da Muhammet'i severdi. Bu nasıl insan? Savunmasız bir çocuğa bunu yapan insan olamaz. En ağır cezaya çarptırılmasını, idam edilmesini istiyorum. Savcılığa başvurarak sobadan çıkan ve incelemeye gönderilen kemik parçalarını talep ettim. Oğlumun en azından bir mezarı olsun diye kemik parçalarını toprağa gömeceğiz" diye konuştu.

ÇOCUĞU OLMUYORDU

Muhammet'in amcası Emirşah Taşdemir ise "Bizim evin önünden ayrılmamızla kapının önünde duran Muhammet'in kaybolması bir oldu. Yengem o kadar planlamış ki, bizim bahçeden gitmemizi beklemiş" dedi. Aliye Acar'ın kayınvalidesi Kudret Çimen de "7 yıl önce çocuğu olmadığı için kocasının onu doktora götürmesini istemiş. Oğlum da kabul etmemiş. Bundan beni sorumlu tuttuğu için tartıştık. Beni boynumdan bıçakladı. Gelinim olduğu için şikâyetçi olmadım" dedi. Erciş M Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilen ve güvenlik gerekçesiyle tek kişilik bir hücrede tutulan Acar'ın "Sobayı yakmak için içi çöp dolu bir poşet attım. Poşetin içinde yenmiş tavuk kemikleri vardı. Bulunan kemikler bu kemikler" dediği öğrenildi. 

KIZIMIZI DA ÖLDÜRMÜŞ OLABİLİR


Aliye Acar'ın eski komşuları da, 7 yıl önce kaybolan aynı yaştaki bir kızlarının Acar tarafından öldürülmüş olabileceğini öne sürdü. Bir dilekçeyle savcılığa başvuran Hüseyin Tunç, 7 çocuğundan biri olan Ayşegül Tunç'un, 12 Kasım 2005'te, 2.5 yaşındayken kaybolduğunu söyleyerek, "Bazı mahalle sakinleri Ayşegül'ü en son Aliye Acar'ın evinin önünde, onun yanında gördüklerini söyledi. O dönem polis, başta Aliye Acar olmak üzere mahallede herkesin ifadesini aldı ama kızımız bulunamadı" dedi. Kızının kaybolmasından 3 yıl sonra İzmir'e göç ettiğini ve kayıp Muhammet'in Aliye Acar tarafından öldürüldüğü haberini alınca memleketine döndüğünü söyleyen Tunç, "Kızımızı kaçırıp öldürülmüş olabileceğini düşünüyoruz. Araştırılmasını istiyoruz" dedi.

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.