11 Ekim 2013 Cuma 00:00
Yaz Spor Okullarının Açılışı Yapıldı.

Türkiye’ nin dört bir tarafında açılan il spor merkezleri (yaz okulları) Ağrı ilinde de büyük bir coşku ile açıldı.

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından tertip edilen yaz spor okullarının açılışı törenle gerçekleşti.

 

Açılış törenine Spor Genel Müdürlüğünden Spor Koordinatörü Mehmet Yurdadön, İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Erimi, şube müdürleri, eğitici öğretmenler, sporcu velileri ve 1200 sporcu katıldı.

 Açılış töreni öncesi sporculara tişört ve kitap hediye edildi.

19 spor branşının yer aldığı Yaz Spor Okulları’nın (İl Spor Merkezleri) gençler için önemine değinen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmetşafi ERİM,”Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün kuruluş yıldönümü olan ve bu yıl 74’üncü yılını kutladığımız bu tarih il spor merkezlerinin resmi açılış tarihi olarak belirlenmiştir.

 

Her yıl uygulanan İL SPOR MERKEZLERİ ‘ne bu yılda 06 - 18 yaş grubundaki çocuk ve gençlerimiz kayıtlarını yaptırmış olup, spor tesisleri ve eğitici durumları esas alınarak Atletizm, Basketbol, Badminton, Boks, Tenis, Jimnastik, Eskrim, Futbol, Golf, Güreş, Halter, Hentbol, Kayak, Masa Tenisi, Satranç, Voleybol, Taekwondo, Yüzme ve Halk Oyunları olmak üzere 19 branşta il spor merkezleri açılmıştır.

 

Erim sözlerine şöyle devam etti;” Buradaki amaç çocuklarımız ve Gençlerimizi Spora kanalize etmek , sporu sevdirmek ve Spor yapmalarını sağlamak için bu gençlerimizi sigara, uyuşturucu, içki ve kumar gibi kötü alışkanlıklardan korumak vatanı ve milletini seven hoşgörülü , saygılı, kurallara riayet eden elit sporcular yetiştirmek ve spor kulüplerine sporcu kaynağı yaratmak ve uluslar arası alanda üstün başarılar elde edecek sporcular yetiştirmeye katkıda bulunmak amacıyla İL SPOR MERKEZLERİ açılmıştır.

 

İl Spor Merkezi Çalışmaları Hafta içi her gün antrenörlerimizin belirleyeceği saatler arasında Vali Lütfü YİĞENOĞLU Stadyumunu, Kutlu Aktaş Spor Salonu ve 15 Nisan Spor Salonunda çalışmalar Spor uzmanları, Beden Eğitimi Öğretmenleri ve Antrenörler tarafından yapılacaktır dedi”.

 

Spor Koordinatörü Mehmet Yurdadön ise yapmış olduğu konuşmada; Türkiye’nin her ilinden açılışı gerçekleşen il spor merkezlerinin gençler için çok faydalı olacağını belirtti. Yurdadön; Ağrı ilimizde de açılışını gerçekleştireceğimiz il spor merkezlerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum dedi.

 

Program, çeşitli branşlarda sporcuların gösterileri ile devam etti. Daha sonra 1200 sporcunun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı tesisleri gezmesi ile program sona erdi.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.