AĞRIDA ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMALARI

24 Kasım Öğretmenler Günü, Ağrı’da düzenlenen programla kutlandı.   

Sabah, Atatürk anıtına Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak tarafından çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Nurettin Dolgun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından Halk Eğitim Merkezi'nde hazırlanan program ile devam etti.

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, Türk toplumunda vazifelerin en kutsalının dün olduğu gibi bugün ve yarın da öğretmenlik mesleği olduğunun şüphe götürmez bir hakikat olduğunu belirtti.

Başak "Milletlerin istiklal ve bağımsızlıklarının  kazanılmasında, kültür ve medeniyetlerin meydana getirilmesinde birinci derece rol oynayan öğretmenler ordusudur. İçinde bulunduğumuz çağ ilim ve teknoloji çağıdır.

İlim ve teknolojiyi araştıracak  bulacak ve yükseltecek  olan yol  eğitim ve öğretimden geçer. Eğitimin konusu insan, temel taşı ise öğretmendir" dedi. 

Toplumun tüm kesimleri ile bütünleşerek milli birlik ve beraberliğin simgesi haline gelen öğretmenlerin,  tarihte ana baba gibi, hatta daha büyük sevgiyle hürmete layık görüldğünü ve eli öpülesi bir varlık olarak kabul edildiğini belirten Başak, “Öğretmen toplumumuz için sudur, ekmektir, aştır.

Toplum insan vücudu ise öğretmen de gözdür. Uygarlık yarışında diğer milletlere karşı  bükülemeyen bilek  eğilmeyen baştır. Meyvesi tükenmeyen bir ağaçtır. Tahtında oturan hükümdarın  giydiği taçdır.

Onun yokluğunda bütün bir toplum  susuz ve aç gibidir”dedi.  Başak’ın konuşmasının ardından şiirler, skeçler ve halk müziği dinletisi ile renklenen programda, stajyer öğretmenler yemin etti. Daha sonra yıl içinde emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri Vali Yardımcısı Ercan Ateş tarafından takdim edildi.

Programda, daha önce öğretmenler günü için hazırlanan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüller, İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bekir Taşdan tarafından verildi.


Ağrı'da Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme