Ağrı Haber

A.İ.Ç.Ü'de 'HASBİ HAL' Konferansı Düzenlendi

Ağrı Haber

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrencilerine Hasbi Hal konferansı düzenledi. İslami İlimler Fakültesiile İhyaÖğrenciKulübütarafından İslami İlimler FakültesiKonferans salonunda“Hasbi Hal” konferansı düzenlendi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrencilerine Hasbi Hal konferansı düzenledi.İslami İlimler Fakültesi ile İhya Öğrenci Kulübü tarafından İslami İlimler Fakültesi Konferanssalonunda “Hasbi Hal” konferansı düzenlendi.

 

Konferansa Akademisyenler, idari personel, Ağrı İl Müftüsü İbrahim Gemici ve öğrencilerkatıldı. Konferansta konuşan Diyanet İşleri Bakanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu eski BaşkanıDr. Hüseyin KAYAPINAR, insan ve din olgusu üzerinde durarak Allah’ın insanı eşsiz birvarlık olarak yaratığını söyledi.Dr. KAYAPINAR: “İnsan çeşitli nimetlerle donatılmıştır.

 

Sağlığımız, görmemiz, yememiz vesoluduğumuz hava gibi birçok olgu insanı donatan çeşitli nimetlerdir. Cenab-ı Allah’ın bizleresunmuş olduğu nimetlerden en önemli olanı insanlıktır. Yaratılan ilk insan Hz Adem’i Allahkendi dinini kendisi adına yeryüzünde uygulamak için halife olarak seçmiştir. Kur’an-ıKerim’deki ayetlerden ‘biz insanoğlunu birçok melekten daha üstün kıldık’ ifadesinden deanlaşılacağı gibi insanlık bir nimettir.

 

Ancak Cenab-ı Allah insanlık nimetinin gerçekten birnimet olması için din koymuştur. Çünkü insan her zaman daha güçlü olana inanır ve sığınır,din insanların hayatlarını disiplinine ederek güzel ahlaklı, temiz olmayı, güzel işler başarmayıve güzel işlerde bulunmayı emreder” diye konuştuProgram, Dr. KAYAPINARIN katılımcıların yönelttiği soruları cevaplandırmasıyla sona erdi.

 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.