AĞRI KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ
Başlamasına yarım saat kala yağan sağanak yağmur Ağrı Kutlu Doğum etkinliğine katılan Ağrılıları zor durumda bırakırken meydana gelen görüntü adeta Kutlu Doğu Bereketi dedirtti.
Ağrıda Kutlu doğum heyecanına dakikalar kala fırtınaya dönüşen rüzgar ve yağan sağanak yağmura rağmen Ağrılılar akın akın Ağrı Şehir Standına akmaya devam ediyor. Programa yarım saat kala tribünlerin neredeyse dolduğu görülürken yağmur altında kalan halkın ise yağmurdan korunmak için tribünlere yöneldiği görüldü.
Saat 13.30 da Kuran tilavetiyle başlayacak olan Ağrı Kutlu Doğum Etkinliği, Grup Vahdetin okuyacağı Kürtçe mevlit ile devam edecek. Sanatçılardan Bilal, Suat ve Mehmet'in okuyacağı ilahiler ile devam edecek olan program Mustazaf Der Ağrı Şube Başkanı Şaban Gökhan ve Molla Münir Şanlı'nın yapacağı konuşmalarla devam edecek. Program sonunda yapılacak olan dua ile Ağrı Kutlu Doğum Etkinliği sona erecek.
Yağmura Rağmen Muhammedi Sevda Coşkusu Yağan yağmura rağmen devam eden Ağrı Kutlu Doğum Etkinliği yapılan konuşmalar ve okunan ilahilerle devam ediyor. Programın başlamasına yarım saat kala tribünlerin neredeyse dolduğu Ağrı Kutlu Doğum etkinliğinde, soğuk havaya ve yağan sağanak yağmura rağmen program büyük bir coşkuyla devam ediyor.
Kuran tilaveti ve Grup Vahdetin yağmur altında okuduğu Kürtçe mevlit sonrası sahneye gelen Bilal üst üste okuduğu hareketli ilahilerle kalabalığı coşturdu. 'Bu Sevgi Bu Muhabbet ve Bu Aşka İnsanlık lemi Ebediyete Kadar Muhtaçtır' Daha sonra bir konuşma yapan Mustazaf Der Ağrı Şube Başkanı Şaban Gökhan Allah Resulüne ve kıyamete kadar onun yoluna tabi olan insanlara selam ederek başladığı konuşmasına günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
VİDEO İÇİN: http://www.agridahaber.com/video/115/agri-kutlu-dogum-etkinligi.html
Gökhan yaptığı konuşmasında yaşanılan bu güzelliklerin İsmailce teslimiyetin ve İbrahim'i bir muhabbetin göstergesi olduğunu belirterek, ' Bu sevgi, bu muhabbet ve bu aşka insanlık lemi ebediyete kadar muhtaçtır. Bu sevgi bu muhabbet sahabenin yaşantısıyla doruğa ulaşmış, kerbela da Hüseyin ve Hüseyinlerle günümüze gelmiş ve bize miras kalmıştır.' dedi.
Konuşmasına, kurtuluşun İslami yaşamakla mümkün olduğunu ifade eden Gökhan, ' Ey peygamber sevdalıları! Haydi gelin. İyi bilin ki kurtuluş İslam'ın hakikatini yaşamaktadır. Kurtuluş limlere, Seydalara peygamberin davasını kendisi için dert edinen ve hak yola tabi olanlarla beraber olmakladır. Kurtuluş Allah'ın razı olduğu şekilde yaşamak ve habibi Resulü Hz. Muhammed'in hak olan davasını yaşatmakladır. Evet, haydi gelin bu güzelliği beraber yaşayalım, yaşatalım.' çağrısında bulundu.
Program Bilal ve Grup Vahdetin okuduğu ilahilerle devam ediyor. Molla Münir: 'O'nun Ahlakı Kuran'dı' Yağmura rağmen bir an olsun coşkunun eksik olmadığı ve program sonuna kadar yağmur altında bekleyerek etkinliği takip eden Ağrılılar program sonuna doğru açan güneşle izledikleri tiyatroyla Asrı Saadet iklimine yolculuk yaptılar Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Ağrı Şehir Stadyumunda düzenlenen Kutlu Doğum Etkinliği yapılan konuşmalarla devam etti. Yağmur altında devam eden programda bir konuşma yapan Molla Münir Şanlı, Resulullah'ı tanımak istiyorsanız Kuran'a bakın diyerek peygamberin ahlakının Kur'an olduğu vurgusu yaptı.
Molla Münir konuşmasına devamla, 'Allah ve melekleri Resulullah'a salat eder onun üzerine selam ederler. Ey Peygamber Sevdalıları bizler de hep beraber, top yekûn resule salat edelim. Onu hayatımızda yaşatalım. Resulullah'ın olduğu hayatta adalet vardır, cesaret vardır, huzur vardır, bereket vardır. Ey güzel insanlar bizler Resulullah'ı anlamak ve hayatımızda yaşatmakla yücelecek, dünya ve ahirette azizlerden olacağız.' dedi. Resulullah'ın hayatından kesitler veren Molla Münir, yağan yağmurdan dolayı konuşmasını kısa kesti. Daha sonra Hubeyb bin Adi ve Zeyd bin Desinne'nin şehit edilişini konu alan tiyatro gösterisiyle asrısaadete yolculun yapan Ağrılılar Zeyd Bin Desinne nin çektiklerinin canlandırılmasında duygulu anlar yaşadılar. Program Erhan Güler hocanın okuduğu duayla son buldu.