Ağrı Haber

AÇSH İl Müdürlüğü 2019'da yaptıkları etkinlikleri değerlendirdi

Ağrı

AÇSH İl Müdürlüğü, 2019 yılı içerisinde yaptıkları etkinliklerle ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Yıl boyunca yaptıkları etkinliklerin hazırlanan sunumla anlatıldığı "yıl sonu değerlendirme toplantısı", Ağrı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Mehmet Şafi Erim'in açılış konuşmasıyla başladı.

Göreve geldiği 2016 yılından bu yana düzenli olarak toplantılar gerçekleştirdiklerini belirten Erim, yapılan etkinliklerin yıllara göre istatistiklerini açıkladı.

Erim, "2019 yılının Dünya Yaşlılar Yılı olarak kabul edilmesinden dolayı, gerçekleştirilen toplantıda özellikle yaşlılara yönelik yapılan etkinlikler ön plana çıkarıldı." dedi.

"Ailenin Dönüşümü ve Dünden Bugüne Türkiye'de Sosyal Politikalar" konusunu anlatmak üzere Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Hüseyin Taylan da toplantıya katıldı.

Geçtiğimiz yıllarda bazı yazarların ailenin önemini gittikçe yok olacağını belirten Taylan, "Endüstri 4.0 ve Endüstri 5.0 tartışmalarının sürdüğü bu zaman diliminde aileye ihtiyacın kalmayacağı şeklindeki yaklaşımlar, 1970 yılında toplum bilimciler tarafından dile getirilmişti. Fakat zamanla şu ortaya çıktı. Batı da özellikle aile kurumu üzerinde birtakım çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaları yapan araştırmacılar, sonuçta şu noktaya varmışlar. Aslında ailenin sosyal sermayesinin azalması aynı zamanda suçun, intiharın, madde bağımlılığının ve bunlara benzer birçok sorunun ortaya çıkardığını düşünmüşler." şeklinde konuştu.

Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısına; AÇSH İl Müdürü Mehmet Şafi Erim, İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Ufuk Kurnaz, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve kurum personelleri katıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.