Ağrı Haber

Arü Rektörü'nden Teröre Karşı Birlik Çağrısı

Gündem

Korkmaz, terör olaylarına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin gelişen ve büyüyen bir ülke olduğunu, bundan birçok çevrenin rahatsız olduğunu ifade etti.

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Türkiye'nin büyük yükselişini durdurmak için içten içe karıştırılmak istendiğini belirterek, "Biz büyük bir medeniyetin temsilcileri olarak daima bu huzurumuzu, kardeşliğimizi ve barışımızı korumalıyız." dedi.

Korkmaz, terör olaylarına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin gelişen ve büyüyen bir ülke olduğunu, bundan birçok çevrenin rahatsız olduğunu ifade etti.

Büyüyen ve gelişen ülkenin insanları olarak değişen dünya düzenini iyi okumaları gerektiğini dile getiren Rektör Korkmaz, şunları söyledi:

"Türkiye'nin büyük yükselişini durdurmak için içten karıştırmak istiyorlar. Biz büyük bir medeniyetin temsilcileri olarak daima bu huzurumuzu, kardeşliğimizi ve barışımızı korumalıyız. Her şeyden önce kardeşlik hukukumuzu korumalıyız. Bunu vatanımız gibi korumalıyız. Bu kardeşlik duygularımızı daha da ileriye taşıyarak, emperyalizme karşı ancak böyle cevap verebiliriz. Biz emperyalizmi silahlarla yok edemeyiz. Kardeşliğimizi, barışımızı sağlayarak yenilgiye uğratabiliriz. Bu içerideki sorunlara, teröre karşı da halk olarak çok duyarlı olmalıyız. Bizim tarihi köklerimiz, medeniyet algımız bu sorunları rahatlıkla aşabileceğimizi gösteriyor."

Ramazan Korkmaz, Türkiye'nin sahip olduğu medeniyet değerlerinin, dünyanın içinde bulunduğu kargaşaya da çare niteliğinde olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Dünya müthiş bir çılgınlığa doğru gidiyor. Bu çılgınlığa, bu iyilik medeniyetinin yüreği dokunmalı. Dokunmalı ki dünya sakinleşsin, huzur bulsun, barışa gitsin. Biz insanların yaşama hakkını garanti altına almış bir büyük medeniyetin çocuklarıyız. Fatih'in İstanbul'u fethinde yayımladığı ferman ile farklı inançlara nasıl sahip çıktığını biliyoruz. Fatih'in çocukları, iyilik medeniyetinin çocuklarının, dünyanın yüreğine dokunması gerekiyor. Bu bakımdan Türkiye, emperyalizmin önündeki bir değerler manzumesidir. Emperyalizm bu yüzden böyle bir ülkeden çok fazla hoşnut olmuyor. Kendine baş eğecek, onu alkışlayacak, ona hizmet edecek insanlar, ülkeler arıyor."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.