Ağrı Haber

Bitlis'te Karla kaplı sahada spor

Gündem

İl merkezine bağlı köylerde görev yapacak 15 köy koruculuğu kadrosu için başvuran 42 aday, karla kaplı 8 Ağustos Stadyumunda kondisyon sınavına tabi tutuldu.

Bitlis'te köy koruculuğu kadrosu için başvuruda bulunanlar için kondisyon sınavı yapıldı.

İl merkezine bağlı köylerde görev yapacak 15 köy koruculuğu kadrosu için başvuran 42 aday, karla kaplı 8 Ağustos Stadyumunda kondisyon sınavına tabi tutuldu. Askeri personel gözetiminde futbol sahasının etrafında 7 tur koşan adaylar, daha sonra şınav ve mekik çekerek dayanıklılık testinden geçirildi.

Zorlu kış koşullarına rağmen kıyasıya mücadele eden adaylardan sınava kazananlar il merkezine bağlı köylerde istihdam edilecek.

- "400 köy korucusu alınacak"

Vali Ahmet Çınar, yaptığı açıklamada, bölgede görev yapan köy korucularının büyük bir cesaret ve kahramanlık mücadelesi verdiğini söyledi.

Köy korucularının bölgeyi iyi bildiğini anlatan Çınar, şöyle dedi:

"İl ve ilçelerin genelinde 400 köy korucusu alınacak. Jandarma teşkilatları nezaretinde ihtiyaç ve liyakata göre korucu alım işlemleri devam ediyor. Bu çalışmalar neticesinde müracaat edenler arasında Bitlis merkezde jandarma teşkilatımız tarafından, kar ve kış ortamı olsa da spor yönünden bir kondisyon değerlendirmesi yapıldı. Burada en öne çıkan ve en yüksek puanı alanlar köy korucusu olarak değerlendirilecek." 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.