Ağrı Haber

Rusya'ya 'Türkmen' Uyarısı: Bombardımana Derhal Son Verin

Dünya

Rus uçaklarının, Suriye'deki Bayırbucak Türkmen bölgesindeki köyleri bombalaması üzerine Rusya Federasyonu (RF)'nun Ankara Büyükelçisi Karlov, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Rusya'dan operasyona bir an önce son verilmesi istendi.

 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç'in, Suriye'deki Türkmen köylerin bombalanmasına ilişkin bir soruya verdiği yazılı cevap şu şekilde:

"SINIR KAPIMIZA ÇOK YAKIN YERDE AĞIR BOMBARDIMAN"

"Rus uçaklarının Suriye'nin kuzeybatısında Yayladağ sınır kapımıza çok yakın mevkideki Türkmendağ civarındaki Bayırbucak Türkmen bölgesindeki Türkmen köylerini ağır bombardımana tuttuğu öğrenilmiştir.

Bu çerçevede, Sayın Bakanımızın talimatı üzerine, RF'nin Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov Bakanlığımıza çağırılarak Rus tarafının eylemlerinin terörle mücadele değil, sivil Türkmen köylerini bombalamak olduğu ve bunun ciddi sonuçlara yol açabileceği vurgulanmış, RF'den bu operasyona bir an önce son vermesini istediğimiz belirtilmiştir.

Uyarılarımız ve talebimiz RF Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Devlet Başkanı Putin'in Ortadoğu Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov nezdinde de yinelenmiştir."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.