Ağrı Haber

Keban'da 'Su ürünleri sektörünün sorunları' toplantısı

Gündem

Keban'da, ''Su Ürünleri Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri'' konulu toplantı düzenlendi. Keban Öğretmenevi Salonunda gerçekleştirilen toplantıya,...

Keban'da, ''Su Ürünleri Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri'' konulu toplantı düzenlendi. 

Keban Öğretmenevi Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Keban Kaymakamı Hayrettin Baskın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Gürbüz'ün yanı sıra sektörde faaliyet gösteren işletme sahipleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Vali Zorluoğlu, balıkçılık sektörünün sorunlarının tartışılması için planlanan toplantıda, faydalı sonuçlar elde etmeyi temenni ettiklerinin dile getirdi.

Balıkçılık sektörünün Elazığ ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Zorluoğlu, ''Yapılan araştırmalarda üretimin 30-35 bin tona çıkmasının mümkün olduğu ortaya çıktı. Elazığ, sadece balık üretimi değil, balığın işlenmesinde de önemli potansiyele sahip. Sektör temsilcilerinin görüşlerini alarak sorunları ortaya koymaya ve bu sorunları birlikte çalışarak nasıl ortadan kaldırırız bunları ele alacağız'' diye konuştu.

Su Ürünleri Üreticileri Birliği Başkanı Yücel Doğan ise Elazığ'da sektörde faaliyet gösteren işletmecilerin özellikle yol ve altyapı sorunları yaşadığını aktardı. 

Değerlendirmelerin ve sunumların ardından katılımcılar, Fırat Nehri ve Keban Baraj Gölü havzasında incelemelerde bulundu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.