Adana Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Merkez Park'ta Kubbeli Han oluşturdu. 30 bin metrekarelik alanda kurulan Kubbeli Han'da lunapark, 150 dükkanlık çadır çarşı, atçılık ve okçuluk yapılacak alanlar yer alacak.
Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Merkez Park'ta Kubbeli Han oluşturdu. Bedesten tarzında planlanan ve 80 kişilik kadronun hazırladığı Kubbeli Han ve çevresinde kurulan çadırlar Sanem Keçisi'nin kılından yapılıyor ve organik özellik taşıyor. Dubai ve Suudi Arabistan'da, çöl sıcağından korunmak için kullanılan kumaştan yapılan çadırlar, sıcağı içeriye olabildiğince az yansıtıyor.
30 bin metrekarelik alanda kurulan Kubbeli Han'da lunapark, 150 dükkanlık çadır çarşı, atçılık ve okçuluk yapılacak alanlar yer alacak. Ramazan ayı boyunca çeşitçi konserler verilecek. Hacivat-Karagöz, meddah, jonglör gösterileri yapılacak.
Ramazan ayınan ilk günü Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmesi planlanan bir gösteri de gerçekleştirileceği açıklandı.