Ağrı Haber

Değer Deniz Cinayetinde Yargılanan Doktorlar Beraat Etti

Gündem

Müzisyen Değer Deniz'in Beyoğlu'nda öldürülmesinin ardından "ölü muayenesi" için çağrılmalarına rağmen olay yerine gitmedikleri iddiasıyla 2 yıla...

Müzisyen Değer Deniz'in Beyoğlu'nda öldürülmesinin ardından "ölü muayenesi" için çağrılmalarına rağmen olay yerine gitmedikleri iddiasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan 2 doktor beraat etti.

İstanbul 13'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına dosyanın sanığı olan doktorlardan Eyüp K. katılmadı, Müzisyen Değer Deniz'in ağabeyi müşteki Orhan Deniz ve sanık Cengiz Y.'nin avukatı Kemal Dinç ise duruşmada hazır bulundu.

Değer Deniz'in ağabeyi Orhan Deniz, sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, ihmallerinin bulunduğunu söyleyerek "Ben olay günü orada değildim. O gün kardeşim öldürülmüştü. Bunun soruşturması yapılacaktı. Ölü muayenesi nedeniyle doktor olan sanıklar telefonla çağrılmışlar ancak olay yerine gelmemişler. Sanıklar suç kastıyla hareket etmişlerdir. Cumhuriyet savcısının tuttuğu tutanak ortadadır. Orada olay olduğu gibi anlatılmıştır. Davacıyım, sanıkların adli görevlerini ihmal ettiklerini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Bunun üzerine söz alan sanık doktor Cengiz Y.'nin avukatı Kemal Dinç ise "Bu bir icap nöbetidir. Yapılması gereken polisin doktorun bulunduğu yere gidip onu uygun vasıtayla alıp olay yerine götürmektir. Telefonla ulaşılamamasında müvekkilin bir kastı yoktur. Muhtemelen telefonun çekmediği bir ana denk gelmiştir. Suça konu görev adli görevdir. Yapılan ölü muayenesi değildir. Bu görev belediyelerce yerine getirilmektedir. Müvekkilin beraatini talep ediyoruz" dedi.

Duruşma sonunda kararını açıklayan mahkeme, sanıklara yüklenen suçun, sanıklar tarafından işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle ayrı, ayrı beraatlerine karar verdi..

OLAYIN GEÇMİŞİ

Müzisyen Değer Deniz'in İstanbul Beyoğlu'nda 5 Mayıs 2015'te 17 yaşındaki C.M. tarafından öldürülmesi ve cesedinin bulunmasının ardından ölü muayene işlemi için aranan iki doktor olay yerine gitmemişti. Doktorlardan Cengiz Y.'ye polis tarafından ulaşılamamıştı. Diğer doktor Eyüp K. ise Pendik'te olduğundan olay yerine gelemediğini belirtmişti. Bu olaylar üzerine savcılık, iki doktor hakkında soruşturma başlatmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, iki doktorun da nöbetçi olmalarına rağmen telefonla yapılan çağrılara cevap vermeyerek görev gereklerine aykırı şekilde hareket ettikleri, iki doktorun da göreve gitmeyerek ölü muayene işleminin yapılmamasına neden olmak suretiyle görevlerini kötüye kullandıkları iddia edilmişti. Savcılık iki doktor hakkında "Görevi kötüye kullanmak" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.