Ağrı Haber

Malatya'daki Stk'lardan Almanya Federal Meclisi'nin Kararına Tepki

Gündem

Malatya'daki sivil toplum kuruluşları Alman Federal Meclisi'nin 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını tanıyan karar tasarısına tepki gösterdi.

Malatya'daki sivil toplum kuruluşları Alman Federal Meclisi'nin 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını tanıyan karar tasarısına tepki gösterdi.

MALATYA ESOB: KENDİ TARİHLERİNE BAKSINLAR

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Almanya Federal Meclisi'nin Ermeni iddialarını tanıyan karar tasarısına tepki göstererek, "Almanya'nın kendi çirkin ve vahşet dolu tarihini bir kenara bırakıp, yüce Türk milletine iftira atmasını şiddetle kınıyoruz." dedi.

Bir mesaj yayınlayan Keskin, "Almanya'nın kendisi bir soykırım ülkesidir. Alman tarihi imha kampları ve gaz odaları ile meşhurdur. Çocukların gözlerine kimyasallar enjekte ederek göz renklerini değiştirmeye varan insanlık dışı karanlık sayfalara sahip olan Almanya'nın kendi Meclisi'nde sözde Ermeni iddiaları ile ilgili olarak almış olduğu karar "Gözündeki merteği görmeden başkasının gözünde toz aramaktır." Almanlar kendi kanlı elini ve kanlı yüzünü Türkiye'ye ve Türklerin şanlı tarihine iftira atarak temizleyemez. Kendisi bir soykırım ülkesi olan, tarihi ve geçmişi kanlı vahşetlerle dolu olan Almanya'nın Ortadoğu'da ve Orta Asya'da kendi politik ve stratejik hedefleri için tarihsel olayları kendi çıkar ve amaçlarına yönelik olarak kullanması kendi kanlı tarihi ile eş değer bir tutumdur. Bu vesile ile Alman Federal Meclisi'nin sözde Ermeni iddialarına yönelik almış olduğu kararı şiddetle kınıyoruz." dedi.

MALATYA TSO: İLİŞKİLERİ CİDDİ MANADA ETKİLEYECEK

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve Meclis Başkanı Sami Payza, Alman Parlamentosu'nun kararıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Almanya ve Türkiye'nin ticari ve siyasi ilişkilerine zarar verecek bu kararı kınıyoruz." denildi.

Erkoç ve Payza yaptıkları ortak açıklamada, "Tarih bilimiyle ilgili kararı parlamentoların değil, bilim adamlarının ve tarihçilerin neticeye kavuşturması gereken bir meseledir. Almanya Parlamentosu katliam örnekleri görmek istiyorsa ahlaken ve hukuken önce kendi geçmişine dikkatle bakmalıdır. Bizim tarihimizde utanılacak hiçbir iş yoktur. Bizim tarihimizde övünecek sayfalar var. Almanya Parlamentosu'nun çarpıtılmış ve mesnetsiz bir takım iddiaları soykırım olarak kabullenmesi tarihi bir hatadır. Almanya-Türkiye ticari ve siyasi ilişkilerini ciddi manada etkileyebilecektir. Almanya Parlamentosu'nun, Türkiye'nin tarihi ile ilgili bilgi sahibi olmadan böyle bir karar almalarını şiddetle kınıyoruz. Alman yargı makamlarının bu yanlış kararı düzelteceğini umuyor ve bekliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.