Ağrı Haber

'Türkiye Çiçekçiliği ve Iğdır Örneği' konferansı

Gündem

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Baktır, Iğdır'da süs bitkisi üretiminin arttırılmasıyla yurtdışına yüksek miktarda ihracat yapılabileceğini söyledi.

IĞDIR - Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Baktır, Iğdır'da süs bitkisi üretiminin arttırılmasıyla yurtdışına yüksek miktarda ihracat yapılabileceğini söyledi. 

Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü'nde düzenlenen "Türkiye Çiçekçiliği ve Iğdır Örneği" konulu konferansta konuşan Baktır, Türkiye’de 11 bine yakın türde süs bitkisinin olduğunu aktardı.

Baktır, Türkiye'nin komşu ülkelerine süs bitkisi ihraç ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Dünyada ve Türkiye’de kültürü yapılan süs bitkilerinin Iğdır koşullarında üretilmesi sağlanmalı. Bu bağlamda süs, ağaç ve çalılarının üretiminde Sakarya ve Yalova'daki üreticilerle iş birliği yapılmalı. Irak, İran ve Orta Asya pazarları dikkate alınmalı. Kesme çiçek yetiştiriciliğinde Antalya, İzmir ve Yalova’daki üreticilerle iş birliği yapılmalı. Kesme çiçek yetiştiriciliğinde Rusya pazarı Iğdır için çok önemli bir potansiyeldir. Bölgenin en büyük avantajlarından biri, virüsten arı çiçek soğanı yetiştirilmesine uygun olmasıdır.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.