Ağrı Haber

Regaip Kandili

Gündem

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.Karaçanta, mesajında, on bir ayın sultanı ramazan ayının gelişini...

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karaçanta, mesajında, on bir ayın sultanı ramazan ayının gelişini müjdeleyen ve mübarek üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili'nin, tüm İslam alemi için ibadet, dua ve istiğfar ederek maneviyat duygularının güçlendiği mukaddes bir gece olduğunu belirtti.

Bu mübarek gecede nefsin kötülüklerden arınmasını, affedilmeyi ve doğruluğun yanından ayrılmamayı niyaz eden İslam coğrafyasındaki tüm insanların dualarının bir olduğunu ifade eden Karaçanta, şunları kaydetti:

"Bereket, feyiz ve rahmet kapılarının açık olduğu Regaip Kandili tüm Müslümanlar için eşsiz bir fırsattır. Bu yıl bize af kapılarını açan bu mübarek gecede, kırgınlıklarımızı bertaraf etmeli, sevgi, hoşgörü ve kardeşlik duygularımızı güçlendirmeliyiz. Regaip Kandili, aynı zamanda dünyevi meşguliyetlerimizden sıyrılarak, yaratılış gayemizi düşünmeye ve manevi huzuru bulmamıza yol gösterir, inananları gaflet uykusundan uyandırır. Tüm dünyada kardeşlik ve huzurun hakim olması, milli birlik ve beraberliğimizin güçlenerek devam etmesi için dua edelim."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.