Ağrı Haber

Malatya'da '2. Engelsiz Yaşam Fuarı' Açıldı

Gündem

Malatya Büyükşehir Belediyesi yanındaki, fuar çadırındaki açılışta, AK Şemseddin İşitme Engelliler Okulu öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibi gösteri sundu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ. tarafından düzenlenen "2. Engelsiz Yaşam Fuarı" törenle açıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi yanındaki, fuar çadırındaki açılışta, AK Şemseddin İşitme Engelliler Okulu öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibi gösteri sundu.

Açılışta konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, engelliliğin dünya medeniyetlerinin ortak problemlerimden biri olduğunu belirterek, Türkiye'de engelliliğin çeşitli faktörlerle ele alındığını söyledi.

Fuarın amacına değinen Kamçı, "Engelli insanlarımızın sosyal hayattaki fırsat eşitliliğini temin etmek ve bu eşitliği idame ettirmek bu etkinliklerin temel amacıdır. Engelsiz yaşam fuarı da engelli vatandaşlarımızın ve yakınlarının yenilik ve gelişmelerle ilgili bilgi sahibi olmalarına yardımcı olacaktır. Yerel yönetimlerin engelliler için yaptığı mimari ve kentsel düzenlemeyle ilgili destek sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Kamçı, engellilere iş imkanı oluşturularak onlara yardımcı olunabilineceğini belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Müşaviri Kenan Önalan da 2002 yılında 5 bin 800 engelli memur varken bu sayının yükseldiğine işaret ederek, "Şu anda 43 bin engelli memur var. Bunu temmuz ayında 50 bin yapıyoruz, 6 bin engelli daha memur olacak. Bunlar engelliler için büyük kazançlar. Çünkü ekonomiye giremeyen engellinin gelişmesi de yavaş olacaktır." diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise AK Parti hükümetlerinin engellilere yönelik büyük reformlar yaptığını kaydederek, "5-6 yıl içinde ulaşmadığımız, hizmet almayan engellimiz kalmayacak. Geçen hafta Türkiye şampiyonasında engelli, sporcularımız 8 altın, 6 bronz ve 8 gümüş madalya aldı. O çocuklarımızın başarısı bizleri gururlandırdı." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından engelli istihdam eden firmalara plaketlerini veren Kamçı ve Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı açılış kurdelesini keserek fuarda incelemede bulundu.

Üç gün sürecek fuarda engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak ürünler sergileniyor.

 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.