Ağrı Haber

Malatya'da Karla Mücadele Çalışmaları

Gündem

İl genelinde etkili olan karla mücadele eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ulaşıma kapanan 250'ye yakın mahallenin yolunu açtı

 Malatya Büyükşehir Belediyesince karla mücadele çalışmalarına devam ediliyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, il genelinde hafta sonu etkili olan kar yağışının ardından karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, son 48 saatte kapanan 250'ye yakın mahalle yolunun tamamını ulaşıma açtı.

Kar, Arapgir, Darende, Hekimhan, Akçadağ, Doğanyol, Kuluncak ve Pütürge ilçelerinde daha fazla etkili olurken, yüksek kesimlerde fırtına ve tipi şeklinde kendini gösterdi.

Kent merkezine daha az yağış düşmesine karşılık Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için kritik noktalarda tuzlama ve solüsyon çalışmaları yürüttü.

Ekipler, bu kapsamda geceli ve gündüz olmak üzere 2 vardiya halinde çalıştı.

Tipinin etkili olduğu yüksek kesimlerde yol açma çalışmalarını tekrar tekrar yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bu yolları kullanan vatandaşlara zincir takmaları konusunda da uyarılarda bulundu.

Ekipler, yollarda mahsur kalan vatandaşlara da yardımcı oldu.

Vatandaşların cenaze defin işlemlerine de destek veren ekipler, kapanan yollarda buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.