Ağrı Haber

Rektör Polat, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Gündem

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, basın mensuplarıyla bir araya geldi.MŞÜ Senato Salonunda gerçekleşen...

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

MŞÜ Senato Salonunda gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Polat, önümüzdeki dönemde yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, genel değerlendirme yaptı.

MŞÜ'de bir yıl öncesine kadar 80 olan öğretim üyesi sayısının yapılan akademik alımlarla 103'e yükseldiğini belirten Polat, toplam akademik personel sayısının 500'e yaklaştığını dile getirdi.

Fakülte ve meslek yüksek okulları bünyesinde 6 yeni programın açıldığını hatırlatan Polat, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ile ilgili çalışmaların yanı sıra Ziraat Fakültesinin kurulması için de girişimlerde bulunulduğunu aktardı.

Üniversitenin şehre katkısının göz ardı edilmemesi gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Polat, üniversite olarak eğitim öğretimin yanı sıra Muş kültürü ile ilgili çalışmalara da önem verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Özellikle Muş türküleri hakkında yoğun çalışma ve etkinliklerimiz olacak. Üniversitemizin fiziki alt yapısı bu güne kadar elektronik veriler konusunda bölgenin üzerinde şartlara sahip. Bu çerçevede kütüphane harcamaları iki kat arttı. Ayrıca Yapı İşleri, İdari ve Mali İşler, Öğrenci İşleri, Bilgi İşlem gibi dairelerde önemli oranda alımlar yapıldı ve iş hacminin arzu edilir düzeyde arttı."

Üniversiteye yapılan 14 milyon liralık yatırımın çoğunluğunun il ekonomisi gözetilerek yapıldığı belirten Polat, ulaşım sorunu hakkında da bilgi vererek sorunun belediye ve valilikle yapılan ortak çalışmalar neticesinde çözüme ulaştırıldığını kaydetti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.