Ağrı Haber

150 bin kişiye bağışıklık testi!

Sağlık

Türkiye, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında günlük vaka ve can kaybı sayılarının düşüş eğilimi göstermesinin ardından, hastalıkla mücadelede ikinci aşamaya geçecek.

Bir süre önce büyükşehirlerde başlayan Kovid-19 testleriyle sağlıklı kişiler üzerinde yapılan virüs yükü araştırmasının yanı sıra, antikor testleri de uygulanmaya başlanacak.

Bu süreçte toplumun bağışıklık oranı ve virüsü hiçbir belirti göstermeden geçiren 'sessiz kitlenin' oranı tespit edilecek.

Hürriyet'tin haberine göre, bu testler birçok açıdan önem taşırken, yapılan toplantılarda testin yapılma metotları ve sonuçlarıyla ilgili değerlendirmeler şunlar belirlendi.

Gruplar belirlenecek

Türkiye genelinde 81 milyon için 150 bin kişide yapılması planlanan Antikor (Elisa) testi, istatistik ve enfeksiyon uzmanlarının çalışması sonucu katsayı hesabıyla belirlendi.

Belirlenen metotlarla 150 bin kişiye uygulanacak test, örnekleme modellerine göre yapılacak.

Test çalışılırken, yaş grupları, meslek grupları, kalabalık yerlerde çalışanlar ve kentlerin kıyı mahallelerinde yaşayanlar gibi gruplar belirlenecek.

İstanbul’da en az 35 bin kişiye test uygulanacak

150 bin kişiye yapılacak test, Türkiye genelinde uygulanması planlanırken, nüfus kriterleri esas alınacağı için en çok test İstanbul’da yapılacak. İstanbul için belirlenen rakamın, en az 35 bin olacağı belirtiliyor.

Diğer illerin nüfuslarına göre katsayı belirlenecek ve o ilin bağışıklık oranını vermesi için belirlenen sayıda test uygulanacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.