Ağrı Haber

Mhp'li Vural'dan Yargı Paketi Açıklaması

Siyaset

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te, Yargıtay ve Danıştay'ın yapısını değiştiren yargı paketiyle ilgili yasa tasarısı hakkında gazetecilerin...

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te, Yargıtay ve Danıştay'ın yapısını değiştiren yargı paketiyle ilgili yasa tasarısı hakkında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vural, siyasi iradenin yargı üzerinde bir hakimiyet alanı oluşturmak istediğini ileri sürdü.

Oktay Vural şunları söyledi:

"Hukukun güvencesi bağımsız ve tarafsız bir hakimin olmasıdır ama maalesef yer değiştirme, dosyalar konusunda sürekli olarak yapılan atamalar hakimlerin bağımsızlığına ve tarafsızlığına gölge düşürmektedir. Özellikle üst mahkemelerin de istikrara kavuşması lazım. Ama hatırlarsanız daha 2014 yılında Yargıtay ve Danıştay üyelerini artıran bu hükümetti ve bunlarla ilgili eleştirilerimizi dile getirmiştik. Hatta kendilerine "obez bir Yargıtay, Danıştay oluşturuyorsunuz, bu kesinlikle kabul edilemez" demiştik. Onlar bizlere "iş yükü çok ağır, dolayısıyla dosyaları bir an önce kararlaştırmak için bu sayıyı artırmamız gerekir" diye gerekçe ortaya koymuştu. Şimdi tekrar yarı yarıya azaltma gibi bir yöntem. Maalesef siyasi irade yargı üzerinde bir hakimiyet alanı oluşturmak istiyor."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.