Ağrı Haber

Mhp'nin Eski İl Başkanlarından Kurultay Çağrısı

Siyaset

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski il başkanları, muhalifler tarafından 19 Haziran tarihinde yapılacağı açıklanan Olağanüstü Tüzük Kurultayı'nın...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski il başkanları, muhalifler tarafından 19 Haziran tarihinde yapılacağı açıklanan Olağanüstü Tüzük Kurultayı'nın önünde hiçbir engel olmadığını söylediler. MHP Eski Bursa il Başkanı Yüksel Yılmaz, "19 Haziran tarihli kurultay çağrısını tanımamak haksızlıktır, hukuksuzluktur, ülkücü iradeye güvensizlik ve saygısızlıktır" dedi.

Ankara Anadolu Downtown Oteli'nde düzenlenen basın toplantısına katılan eski başkanlar adına, MHP eski Bursa il Başkanı Yüksel Yılmaz konuştu. Yılmaz, milliyetçi hareketin yolunun öncelikle tüzük kurultayı ve akabinde yapılacak olan seçimli Genel Kurul olduğunu söyledi.

Yılmaz, "Yargıtay kararıyla MHP'de yapılması planlanan olağanüstü kurultayın önünde hiçbir engel kalmamıştır. Yazılı ve görsel basın ile sosyal medyada her ne kadar kargaşa havaları estirilse de bizce her şey nettir" diye konuştu.

"19 HAZİRAN TARİHLİ KURULTAY ÇAĞRISINI TANIMAMAK HAKSIZLIKTIR"

Ülkücülerin "yüzyılın demokrasi mücadelesini" verdiğini savunan Yılmaz sözlerine şöyle devam etti:

"Önceleri Yargıtay kararına saygı duyacaklarını beyan edenlerin, bu onama kararı karşısında farklı arayışlara girmeleri manidardır. Hal böyleyken, her şey apaçık ortada iken 19 Haziran tarihli kurultay çağrısını tanımamak haksızlıktır, hukuksuzluktur, ülkücü iradeye güvensizlik ve saygısızlıktır."

Sürecin başından bu yana birçok il ve ilçe teşkilatlarının görevden alındığına dikkat çeken Yılmaz "Görevden alınan onlarca teşkilatın kapılarına kilitler vurulmuş, farklı zeminlerde ölçüsüz sözlerle ülküdaşlık hukuku zedelenmiştir. Bu dönem Milliyetçi Hareket Partisi için ama daha da önemlisi kritik günlerden geçen Türkiye için sürdürülebilir bir dönem değildir. Artık ülkücü irade ile inatlaşmaktan, ülkücüyle bilek güreşi yapmaktan vazgeçilmelidir" dedi.

19 Haziran'ın Milliyetçi Hareketi oluşturan ülkücü iradenin ortaya çıkacağı bir gün olacağını iddia eden Yılmaz, 19 Haziran çağrısının değişim ve iktidar çağrısı olduğunu söyledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.