Ağrı Haber

Google'ın ana firması Alphabet'in 2016'nın üçüncü çeyreğine dair finansal verileri açıklandı!

Teknoloji

Google'ın çatı firması Alphabet yönetimsel yapılanma anlamında birçok önemli gelişmeyi beraberinde getirse de bunun finansal yansıması henüz yeterince olumlu değil gibi görünüyor.

 2016'nın üçüncü çeyreğine dair finansal verilerini açıklayan Alphabet'in hem gelir hem de toplam kar anlamında bir düşüş trendinde kalmaya devam ettiği anlaşılıyor. Alphabet çatısı altındaki bütün firmaların bu çeyrekte topladığı rakam 22.5 milyar dolar (ki bu da bir önceki yıla göre yüzde 20'lik bir artış anlamına geliyor), elde edilen net gelir ise geçen yıla oranla yüzde 27'lik bir artışla 5.1 milyar dolar.

Bütün bu gelirin neredeyse tamamının Google'dan gelmeye devam etmesi elbette sürpriz değil. Alphabet'in daha çok deneysel olarak değerlendirebileceğimiz diğer alt firmalarının getirdiği gelir 197 milyon dolar olarak belirlenmiş durumda, bu firmalar ayrıca 865 milyon dolarlık bir kar kaybı yaşanmasına neden oldu. Yine sürpriz olmayan bir biçimde elde edilen nakit miktarının en büyük kısmını Google'ın reklam geliri oluşturuyor. Firmanın ayrıca büyüme kaynağı anlamında mobil platformlardan ve videodan büyük bir güç aldığı anlaşılıyor.

Diğer yandan aralarında Verily, Google Fiber, Google X, Ventures yatırım grubu, Nest ve Calico'nun da yer aldığı birçok diğer girişimin elde ettiği gelir geçtiğimiz yıla göre yüzde 40 artsa da, yine geçtiğimiz yıla göre 980 milyon dolardan 685 milyon dolara bir net kayıp söz konusu.

Bununla birlikte Google'ın elde ettiği diğer gelirlerde de bir artış görülüyor. Donanım ürünleri ve Google Play'de oldukça olumlu bir tablo yakalayan firma bu alandaki gelirlerini 2.4 milyar dolara kadar yükseltmiş durumda.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.